Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

El Clásico patřilo Barceloně díky Rakitičovi, Huesca zaskočila Sevillu s Vaclíkem

Realu Madrid se v poslední době v prestižním derby s Barcelonou nedaří. Bílý balet prohrál po nezdaru v poháru (0:3) i další El Clásico, navíc znovu na domácím hřišti, tentokrát 0:1 v rámci 26. kola španělské ligy. Jedinou branku utkání vstřelil Ivan Rakitič a zajistil Barceloně pohodlný náskok deseti bodů na čele tabulky před Atléticem. To zdolalo díky dvěma gólům zimní posily z Chelsea Álvara Moraty 2:0 San Sebastian. Podruhé v řadě padla Sevilla, která s brankářem Tomášem Vaclíkem v sestavě nestačila na poslední Huescu.

Ivan Rakitič z Barcelony se raduje s Jordim Albou v utkání proti Realu Madrid
zdroj: Reuters autor: JUAN MEDINA

Zápas dvou velkých rivalů začal v Madridu šancemi na obou stranách. Kroosova tečovaná střela ani Messiho lob ale v brance neskončily.

Skóre se změnilo v 26. minutě, kdy se Rakitič uvolnil na pravé straně narážečkou se Sergim Robertem a svůj nájezd z křídla zakončil jemným obloučkem přes padajícího Courtoise.

Belgický brankář Realu se vyznamenal těsně před koncem poločasu, kdy zlikvidoval dvojitou šanci Suáreze s Messim.

Oboustranně otevřené utkání pokračovalo i po přestávce. Největší příležitost vyrovnat měl po hodině hry aktivní Vinícius, jeho střelu mířící do branky ale obětavě zblokoval stoper Lenglet.

Ani Barcelona už nedokázala navýšit vedení, Dembélého a Messiho střely letěly těsně vedle tyče.

Barcelona vyhrála tři poslední El Clásica na stadionu Santiaga Bernabeua. Zároveň po 88 letech překlopila bilanci vzájemných soubojů s Realem na svou stranu (96 výher, 51 remíz, 95 proher).

Sevilla prohrávala na hřišti Huescy od sedmé minuty, kdy Juanpi přebral míč ve vápně a sám před Vaclíkem otevřel skóre.

Favorit ale po změně stran soupeře zatlačil a dokázal vyrovnat. Po několikaminutové konzultaci s videorozhodčím nařídil sudí pokutový kop, který proměnil v 84. minutě nejlepší střelec Sevilly Ben Yedder.

Video naopak rozhodlo v neprospěch andaluského celku v 90. minutě, kdy rozhodčí po konzultaci odvolal gól střídajícího El Haddadiho. A tak domácím nakonec vystřelil tři body v osmé minutě nastavení prudkou ranou na přední tyč Avila.

Sevilla nevyhrála pět ligových zápasů, během nichž získala jediný bod, a po zkompletování kola může vypadnout mimo pohárové příčky. Huesca po páté výhře v sezoně ztrácí na záchranu tři body.

Morata dvěma zásahy zařídil Atléticu tři body

Fotbalisté Atlética Madrid zvítězili na hřišti San Sebastianu 2:0. Dvěma góly hlavou se blýskl Álvaro Morata, který je dal v rozmezí tří minut první půle. Šestadvacetiletý španělský útočník se trefil v druhém utkání za sebou.

Madridský celek udržel čisté konto i přesto, že od 62. minuty hrál bez vyloučeného Kokeho. Atlético tak potvrdilo, že je nejlépe bránícím týmem soutěže, dosud obdrželo pouhých 17 branek.

Oba góly Alavésu v utkání proti Villarrealu zařídil asistencemi záložník Jony. Nejprve v 54. minutě našel po rohovém kopu hlavičkujícího Maripana a v 77. minutě zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Inuie.

Trefa japonského útočníka byla vítězná, protože předtím po hodině hry vyrovnal z penalty Cazorla.

Útočník Espaňolu Iglesias dal po 18 vteřinách hry proti Valladolidu nejrychlejší gól španělské ligy za poslední tři roky.

Valladolid mohl skóre otočit ještě před pauzou, po vyrovnávací brance Alcaraze ale neproměnil penaltu Guardiola.

Po přestávce domácí rozhodli góly Hermosa a Wu Leje, jenž se stal prvním Číňanem, který skóroval v La Lize.

Baskická Girona, která před dvěma týdny šokovala výhrou na Santiago Bernabeu, uspěla i na hřišti dalšího madridského klubu Vallecana. Předposlední tým tabulky porazila 2:0 dvěma trefami Stuaniho.

Getafe porazilo Betis, Valencie konečně vyhrála

Getafe vyhrálo na hřišti Betisu Sevilla 2:1 a posunulo se v tabulce na čtvrté místo před Alavés. Getafe je třetím nejlepším týmem na venkovních hřištích po Barceloně a Realu a v duelu na půdě Betisu to opět potvrdilo.

V prvním poločase vstřelili hosté obě branky. Nejprve se po 20 minutách hry trefil poprvé v lize obránce Cabrera a druhý gól přidal před odchodem do šaten Mata, s 11 brankami nejlepší střelec Getafe.

Ve druhé půli se do více příležitostí dostali fotbalisté Betisu a v 75. minutě se díky Joaquínovu gólu dočkali snížení. V závěru utkání vstřelili domácí druhou branku, ale jejich radost uťal rozhodčí odpískáním ofsajdu.

Valencie porazila před svými fanoušky Bilbao 2:0 a po čtyřech remízách v lize konečně bodovala naplno. Tým s nejvyšším počtem nerozhodných výsledků v soutěži (15) si připsal teprve sedmou výhru, což je z týmů horní poloviny tabulky nejméně.

Oba góly vstřelili její hráči až ve druhém poločase, kdy nejprve skóroval útočník Rodrigo a těsně před koncem pojistil výhru domácích střídající Gameiro. Valencie se po vítězství posunula na sedmou příčku o bod za šestou Sevillu, která drží místo zaručující účast v evropských pohárech.

Španělská fotbalová liga - 26. kolo:

Vallecano - Girona 0:2 (30. a 85. Stuani), Espaňol - Valladolid 3:1 (1. Iglesias, 56. Hermoso, 65. Wu Lej - 17. Alcaraz), Villarreal - Alavés 1:2 (61. Cazorla z pen. - 54. Maripan, 77. Inui), Huesca - FC Sevilla 2:1 (7. Juanpi, 90.+8 Avila - 84. Ben Yedder z pen.), Real Madrid - Barcelona 0:1 (26. Rakitič), Betis Sevilla - Getafe 1:2 (75. Joaquín - 20. Cabrera, 44. Mata), Eibar - Vigo 1:0 (87. Enrich), Betis Sevilla - Getafe 1:2 (75. Joaquín - 20. Cabrera, 44. Mata), San Sebastian - Atlético Madrid 0:2 (30. a 33. Morata), Valencie - Bilbao 2:0 (49. Rodrigo, 89. Gameiro), Leganés - Levante 1:0 (14. Óscar).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články