Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

El Clásico bez vítěze. Výhru Barceloně vzal v závěru Ramos a Real si drží náskok

Barcelona – Souboj nesmiřitelných rivalů vítěze nenašel. Barcelona v El Clásicu remizovala s Realem Madrid na domácím hřišti 1:1. Katalánci sice byli blíže výhře, když po brance Luise Suáreze vedli, za hosty však v devadesáté minutě srovnal Sergio Ramos. Bílý balet si tak před svým soupeřem drží v čele tabulky šestibodový náskok. V dohrávce deklasovalo Deportivo 5:1 San Sebastian.

Zklamaný Lionel Messi z Barcelony v utkání proti Realu Madrid
zdroj: ČTK/AP/ autor: Francisco Seco

Real díky remíze prodloužil ligovou sérii neporazitelnosti na 26 utkání. Barcelona naopak remizovala potřetí za sebou.

Real naposledy v lize prohrál v únoru v městském derby s Atléticem, od té doby ztratil body jen při čtyřech remízách. Tentokrát však byl prohře hodně blízko. Po nezáživné první půli totiž v úvodu druhé části rozehrál standardní situaci Neymar a Luis Suárez na malém vápně hlavou usměrnil míč do sítě.

Neymar poté zahodil velkou šanci na zvýšení a přišel trest. Poslední minuty patřily Realu: nejprve Ramos hlavičkoval nad, následně neuspěl ani Cristiano Ronaldo, ale do třetice už to vyšlo.

Luka Modrič rozehrál standardní situaci, u tyče se prosadil Ramos a potvrdil, že jako stoper umí střílet důležité branky. V nastavení pak remízu pro Real uhlídal Casemiro, který vyhlavičkoval na brankové čáře jistý gól.

Po více než dvou měsících fotbalisté La Coruni ukončili čekání na výhru, a to razantně, když deklasovali San Sebastian 5:1. Deportivo vedlo nad San Sebastianem v poločase už 3:0 i díky vlastnímu gólu obránce Iniga Martíneze, který srazil do branky centrovaný míč Florina Andoneho. Právě rumunský útočník před přestávkou zvýšil na 3:0, v 77. minutě pak zpečetil skóre zápasu a je nejlepším střelcem La Coruni v sezoně.

Španělská fotbalová liga - 14. kolo:

Granada - FC Sevilla 2:1 (27. Pereira, 56. Lomban - 90.+4 Ben Yedder z pen.), FC Barcelona - Real Madrid 1:1 (53. Suárez - 90. Ramos), Leganés - Villarreal 0:0, Atlético Madrid - Espaňol Barcelona 0:0, Betis Sevilla - Vigo 3:3 (41. Castro z pen., 53. Sanabria, 73. Pezzella - 15. a 62. Aspas, 85. Roncaglia), Bilbao - Eibar 3:1 (42. Benat, 55. Williams, 90.+1 Muniain - 70. Enrich), Alavés - Las Palmas 1:1 (4. Alexis - 57. Livaja), Gijón - Pamplona 3:1 (43. a 78. Carmona, 56. Pereira - 86. Flano), Valencie - Málaga 2:2 (7. Rodrigo, 34. Medrán - 3. a 90.+3 Fornals), La Coruňa - San Sebastian 5:1 (42. a 77. Andone, 13. Sidnei, 29. vlastní I. Martínez, 64. Babel - 57. Yuri).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články