Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Egypt si po neúspěšné baráži stěžuje na senegalské fanoušky, hráče při penaltách oslňovali lasery

Liverpoolskou hvězdu Muhammada Salaha a další egyptské fotbalisty oslňovali senegalští fanoušci během penaltového rozstřelu v rozhodujícím utkání kvalifikace mistrovství světa lasery. Hosté si navíc po zápase stěžovali, že domácí příznivci v Diamniadiu útočili na hráče kameny a lahvemi už při příjezdu na stadion a také při rozcvičení. Navíc je prý rasisticky uráželi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Senegal - Egypt

Egypťané se proto podle serveru Sky News rozhodli podat oficiální stížnost mezinárodní federaci FIFA. "Při útocích na naše autobusy došlo k rozbití oken a zraněním. Fotky a videoznáznam jako důkazy přiložíme ke stížnosti," uvedla egyptská asociace.

Egypt šel do odvety na novém stadionu v Diamniadiu s vedením 1:0 z úvodního zápasu, které domácí smazali už po třech minutách, kdy skóroval útočník Villarrealu Boulaye Dia.

Senegalci pak stejně jako v únorovém finále afrického šampionátu v Kamerunu porazili soupeře v penaltovém rozstřelu. Hosté v něm proměnili jediný ze čtyř pokusů.

Liverpoolský kanonýr Salah, na kterého mířily podle televizních záběrů desítky laserových paprsků, poslal svou střelu nad branku. Senegalu zařídil postup jeho klubový spoluhráč Sadio Mané.

Za oslňování hráčů laserem může Senegal dostat disciplinární trest podobně jako například Angličané po semifinále loňského mistrovství Evropy s Dánskem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články