Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Eden hostí už třicáté Silvestrovské derby internacionálů

Praha - V pražském Edenu se uskuteční jubilejní třicáté Silvestrovské derby mezi fotbalovými internacionály Sparty a Slavie. Vítězství obhajuje Sparta, která loni vyhrála 6:3. Šlo o její teprve šestou výhru, zatímco slávisté opanovali silvestrovský souboj devatenáctkrát, čtyřikrát skončilo derby remízou.

Ilustrační foto

"Těším se hrozně moc. Po roce se zase můžeme sejít se spoluhráči i protihráči. Myslím, že pro nás je to dobrá událost. A chceme Slavii porazit jako každý zápas," řekl bývalý obránce a nyní trenér Vyšehradu Jiří Novotný. Jeho spoluhráči v letenském týmu budou například Jaromír Blažek, Libor Sionko, Marek Kincl, Miroslav Baranek nebo Vratislav Lokvenc.

Za Slavii nastoupí Pavel Kuka, Radek Černý, Lukáš Jarolím, Luboš Kozel, Ivo Ulich či nováčci v Silvestrovském derby Radek Bejbl s Jaroslavem Černým. Také Sparta měla mít novou posilu v podobě Jiřího Jarošíka, ten se však omluvil, protože dostal pozvánku do české reprezentace malého fotbalu na turnaj v Rakousku.

Derby pražských "S" se uskuteční v poslední den roku jako obvykle na umělé trávě v Edenu. Program otevře v 11:00 duel veteránů nad 45 let. O hodinu později začne souboj internacionálů nad 35 let.

Organizátoři vyzývají fanoušky, aby dorazili včas, protože budou zpřísněna bezpečnostní opatření. "Na derby se bude vstupovat turnikety a bude před vstupem provedena kontrola, aby nebyla vnesena pyrotechnika do areálu. Rovněž budou oba fanouškovské tábory odděleny," řekl Václav Čičatka z pořádající agentury Niosport. Vstupenky stojí 150 korun.

Předběžné soupisky pro Silvestrovské derby internacionálů:

Sparta: Blažek - Flachbart, Fukal, Holub, Horňák, J. Novotný, Sionko, Stracený, L. Zelenka, Kincl, Baranek, Lokvenc.

Slavia: R. Černý - L. Došek, L. Jarolím, Hyský, Janoušek, Kozel, Kuka, Müller, A. Petrouš, Ulich, J. Černý, Vlček, Bejbl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články