Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Džeko řídil výhru Manchesteru City nad United

Londýn - Fotbalisté Manchesteru City zdolali i díky dvěma gólům Edina Džeka v městském derby United 3:0 a po čtvrtém vítězství v řadě se přiblížili k vedoucí Chelsea na tři body. United doma dostali tři góly podruhé za sebou a ani proti Liverpoolu nedokázali skórovat. Arsenal ztratil výhru nad Swansea v poslední minutě normální hrací doby a vinou vlastního gólu Mathieu Flaminiho remizoval 2:2. Posedmé za sebou vyhrál Liverpool, když porazil Sunderland 2:1.

Slavící hráči Manchesteru City
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: Lynne Cameron

Manchester United prohrával se svým městským rivalem od první minuty. Už po 44 vteřinách se prosadil bosenský útočník Džeko a zaznamenal historicky nejrychlejší branku hostujícího týmu na Old Trafford v rámci Premier League. Stejný hráč se po změně stran prosadil po rohovém kopu Samira Nasriho podruhé a připsal si desátou ligovou branku v sezoně. V závěru pak Yaya Touré navázal na sobotní hattrick do sítě Fulhamu a přesnou střelou k pravé tyči skóre uzavřel.

Arsenal s Tomášem Rosickým v základní sestavě prohrával v duelu se Swansea od 11. minuty po brance Bonyho Wilfrieda. Ve druhém poločase však během jedné minuty dokázal skóre otočit, když se nejprve prosadil Lukas Podolski a krátce nato Olivier Giroud. Kanonýři si však nakonec tři body nepřipsali, protože v nastavení si dobíhající Flamini srazil do branky míč vyražený gólmanem Wojciechem Szczesným. Rosický se do statistik nezapsal a střídal v 79. minutě.

Sedmá výhra v řadě pro Liverpool

Liverpool poslal do vedení kapitán Gerrard, který se krásně trefil z přímého kopu za faul na unikajícího Suáreze. Ještě hezčí trefu vykouzlil krátce po změně stran Sturridge, který se v rohu vápna uvolnil zasekávačkou a technickou střelou se trefil přesně do vzdálenější šibenice.

Hostům, v jejichž sestavě chyběl český obránce Ondřej Čelůstka, se povedlo jen snížit. Liverpool tak bodoval už v jedenáctém ligovém utkání po sobě, naposledy prohrál na konci minulého roku s Chelsea.

Výsledky Premier League:

Arsenal - Swansea 2:2 (73. Podolski, 74. Giroud - 11. Wilfried, 90. vlastní Flamini), Newcastle - Everton 0:3 (22. Barkley, 52. Lukaku, 87. Osman), Manchester United - Manchester City 0:3 (1. a 56. Džeko, 90. Touré).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články