Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Džeko přestoupil za 800 milionů korun do Manchesteru City

Manchester – Bosenský kanonýr Edin Džeko se tak stal nejdražším fotbalistou, který přestoupil z týmu německé bundesligy, když podepsal smlouvu s Manchesterem City. Ten za něj zaplatí Wolfsburgu částku pohybující se okolo 27 milionů liber (asi 800 milionů korun). Čtyřiadvacetiletý útočník má smlouvu na čtyři a půl roku. Na Džekově přestupu vydělají i dva české kluby, v nichž dříve hrál. Teplice si díky dohodě přijdou na šest milionů korun, Ústí nad Labem by mělo dostat dva miliony.

Zájem světových velkoklubů vzbudil mladý Bosňan především výkony v bundeslize, kde za tři a půl roku nastřílel 85 soutěžních branek a v minulé sezoně se stal nejlepším ligovým kanonýrem. Wolfsburgu navíc pomohl v roce 2009 k mistrovskému titulu. Za nový tým už by mohl Džeko nastoupit ve víkendovém utkání Anglického poháru proti Leicesteru.

Kouč Manchesteru City Roberto Mancini jej chtěl získat také proto, aby mohl bohatý klub nadále bojovat s městským rivalem United o mistrovský titul, na který čeká od roku 1968. V útočné formaci se totiž neprosadili Emmanuel Adebayor ani Roque Santa Cruz a Argentinec Carlos Tévez projevil chuť odejít do rodné země.

"Bylo kolem toho (přestupu) hodně spekulací, ale já měl v hlavě jasno. Hráli zatím v sezoně velmi dobře a teď chci předvést to nejlepší i já. Všichni navíc říkají, že anglická liga mému stylu sedí nejvíce," prohlásil po absolvování nutné lékařské prohlídky Džeko. Hrát bude v dresu s číslem 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články