Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Džafič: S mým přínosem jsem spokojen. Jen škoda, že máme další červenou kartu

Zlín – Výtečnou premiéru si ve zlínském dresu prožil Adnan Džafič. Bosenský hráč dirigoval obrat utkání s Brnem, které díky jeho asistencím Zlín vyhrál 2:1. Po utkání Džafič litoval pouze další červené karty pro jeho tým.

Adnan Džafič (stojí zády) slaví s Lukášem Železníkem
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Džafič přišel na hřiště po necelé hodině hry místo Daniela Holzera, kdy už "Ševci" hráli v početním oslabení bez vyloučeného kapitána Tomáše Janíčka. Po deseti minutách pobytu na trávníku nacentroval z pravé strany před branku soupeře míč, který si brněnský stoper Petr Pavlík srazil do vlastní sítě. "Byl to z mého pohledu krásný gól, jeho hlavička zapadla přímo za tyčku," usmíval se Džafič.

O čtyři minuty po vyrovnávací brance rozehrál přesně rohový kop a z něj dal Ubong Ekpai vítězný gól Zlína. "Jsem spokojen s tím, že po mých akcích padly dva góly. Je jen škoda, že po dvou zápasech máme dvě červené karty," řekl Džafič, který do Zlína přišel v létě z Táborska.

Vítězný obrat viděl v tom, že už Zlín neměl co ztratit. "Dali jsme do našeho výkonu více než sto procent. A vyšlo to. Zdálo se mi, že se Brno uspokojilo gólem a naší červenou kartou. Což nám hodně pomohlo," tvrdil sedmadvacetiletý záložník.

Na pravé straně středové řady má ale velkou konkurenci v Nigerijci Ekpaiovi. Tan na rozdíl od prvního zápasu v Liberci, v němž byl neviditelný, dnes na trávníku vynikal technickou hrou, rychlostí a stál také u zrodu většiny zlínských šanci. "Ekpai je výborný fotbalista. Ale máme moc zápasů před sebou. Myslím si, že každý dostane šanci," dodal Džafič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články