Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dybala vystřídal Ronalda a zajistil Juventusu výhru, ten opět předstihl Inter a vede Serii A

Přetahovaná o vedení v italské fotbalové lize pokračuje. V sobotu přeskočili Juventus hráči Interu Milán, kteří sice ve Veroně v poločase prohrávali, ale nakonec ve 12. kole zvítězili 2:1. Jenže turínský celek v neděli porazil AC Milán gólem střídajícího útočníka Paula Dybaly ze 77. minuty a vrátil se na první příčku - vede o bod. Třetí Lazio přestřílelo 4:2 Lecce a čtvrté Cagliari 5:2 Fiorentinu. Český obránce Aleš Matějů z Brescie byl vyloučen a jeho tým doma prohrál s FC Turín 0:4. Jakub Jankto odehrál celý zápas při remíze Sampdorie Janov 0:0 s Bergamem.

Fotbalisté Interu Milán oslavují gól v utkání Serie A
zdroj: REUTERS autor: Daniele Mascolo

Juventus porazil AC Milán podeváté za sebou. Střídající Dybala rozhodl po individuální akci křížnou střelou, na níž nemohl gólman Gianluigi Donnarumma dosáhnout. Argentinský útočník nahradil v 55. minutě na hřišti portugalskou hvězdu Cristiana Ronalda, který byl poprvé během svého působení v Juventusu vystřídán ve dvou soutěžních zápasech po sobě.

Inter se k třetímu ligovému vítězství za sebou propracoval až po změně stran. Svěřenci Antonia Conteho doma s Veronou brzy prohrávali, když se v 17. minutě prosadil Valerio Verre z pokutového kopu za faul brankáře Samira Handanoviče.

V 65. minutě však vyrovnal hlavou Matias Vecino a sedm minut před koncem dokonal obrat krásnou dalekonosnou střelou talentovaný Nicolo Barella.

Je nám líto, video expirovalo.
Barellova gólparáda otočila utkání Interu s Veronou

Mistrovský Juventus se může vrátit do čela soutěže, pokud v neděli porazí AC Milán.

Jankto bezbrankovou remízu s Atalantou nezlomil

Jakub Jankto odehrál celý zápas při remíze Sampdorie 0:0 s Bergamem. Účastník Ligy mistrů dohrával závěrečnou čtvrthodinu bez vyloučeného Ruslana Malinovského, ale janovský celek toho gólově nevyužil.

Antonín Barák zůstal při další remíze 0:0 mezi Udine a Spalem Ferrara celé utkání na lavičce.

Na třetí místo se posunulo Lazio Řím po vítězství 4:2 nad Lecce. Jednu z branek dal z penalty Ciro Immobile, který je se 14 trefami suverénně v čele pořadí střelců Serie A.

Čtvrté už je překvapení sezony Cagliari. Při vysoké výhře 5:2 nad Fiorentinou se prosadilo pět různých střelců, což se stalo v zápase italské ligy poprvé v klubové historii.

Krize Brescie pokračuje

Premiéra trenéra Fabia Grossa v Brescii skončila fiaskem. Jeho svěřenci utrpěli s FC Turín jednoznačnou porážku 0:4 a počtvrté za sebou nebodovali. Neúspěšnou sérii prodloužila také Boloňa, která se musela sklonit před Sassuolem (1:3).

Jednačtyřicetiletý mistr světa z roku 2006 Grosso nahradil v týdnu odvolaného Eugenia Coriniho, ale sérii nezdarů Brescie nepřerušil.

Fotbalisté FC Turín se radují z gólu v Brescii
zdroj: ZUMA autor: Alessio Tarpini

Po čtvrthodině zblokoval domácí obránce Andrea Cistana přímý kop Turína rukou a rozhodčí nařídil penaltu, kterou proměnil kapitán Andrea Belotti. O deset minut později se situace opakovala, tentokrát zastavil střelu hostujícího hráče rukou ve vápně Matějů a Belotti se ani podruhé z pokutového kopu nemýlil.

Matějů navíc obdržel žlutou kartu, čtyři minuty před koncem prvního poločasu přidal po faulu na Belottiho druhou a utkání pro něj předčasně skončilo. Turín si náskok bez problémů nejen pohlídal, ale ve druhém poločase ho Álex Berenguer dvěma trefami ještě navýšil.

Druhý Čech v sestavě Brescie Jaromír Zmrhal naskočil v 84. minutě.

Boloňa se trápí

Výhru Sassuola zařídil dvěma přesnými zásahy dvaatřicetiletý útočník Francesco Caputo, jenž přišel v létě z Empoli a v novém působišti dal už pět ligových branek. Český reprezentant Ladislav Krejčí odehrál v obraně hostujícího celku celý zápas.

Italská fotbalová liga - 12. kolo:

Sassuolo - Boloňa 3:1 (34. a 75. Caputo, 68. Boga - 70. Orsolini), Brescia - FC Turín 0:4 (17. a 26. obě z pen. Belotti, 75. a 81. Berenguer), Inter Milán - Hellas Verona 2:1 (65. Vecino, 83. Barella - 19. Verre z pen.), Neapol - FC Janov 0:0, Cagliari - Fiorentina 5:2 (17. Rog, 26. Pisacane, 34. Simeone, 54. Joao Pedro, 65. Nainggolan - 75. a 87. Vlahovič), Lazio Řím - Lecce 4:2 (30. a 80. Correa, 62. Milinkovič-Savič, 77. Immobile z pen. - 40. Lapadula, 85. La Mantia), Sampdoria Janov - Bergamo 0:0, Udine - Spal Ferrara 0:0, Parma - AS Řím 2:0 (68. Sprocati, 90.+2 Cornelius), Juventus Turín - AC Milán 1:0 (77. Dybala).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články