Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Dvoumilionová pokuta pro Slavii byla v pořádku, potvrdil soud

Praha - Rozhodnutí orgánů Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS), které před třemi lety uložily Slavii Praha rekordní dvoumilionovou pokutu za opuštění hřiště při prvoligovém utkání, nebylo v rozporu se stanovami svazu. Dnes o tom v odvolacím jednání rozhodl pražský městský soud, a potvrdil tak loňský verdikt Obvodního soudu pro Prahu 1.

Rozsudek je nyní pravomocný, Slavia už může využít pouze možnosti dovolání k Nejvyššímu soudu. Její ředitel Petr Doležal řekl novinářům při odchodu ze soudní síně, že to udělá. "Jsem vnitřně přesvědčený, že svazové orgány pochybily a nerozhodly na základě příslušných řádů. Tady nejde o peníze, ale o princip. Snažíme se dlouhodobě upozornit na to, jak disciplinární komise pracuje," uvedl. 

Slávisté v dubnu roku 2006 odešli z utkání s Libercem na protest proti výrokům rozhodčího Jaroslava Járy, který jim vyloučil dva hráče a nařídil proti nim penaltu. Po dvaceti minutách se vrátili a zápas dohráli, ale pokutě od disciplinární komise neunikli. Hrozila jim až desetimilionová sankce, nakonec museli vedle dvou milionů za klub zaplatit ještě 100 tisíc za trenéra Karla Jarolíma a 50 tisíc korun za vedoucího mužstva Martina Lafka. 

Doležal tvrdí, že se Slavia nemohla u revizní komise, která přezkoumávala rozhodnutí komise disciplinární, řádně hájit. Neměla prý mimo jiné dostatek času na přípravu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články