Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Dvougólové manko z nás spadlo a začali jsme hrát, odhaduje Šural

Praha - Záložník Josef Šural přiložil nohu k vítěznému dílu Sparty proti dánskému Sönderjyske ve čtvrtém předkole Evropské ligy a užíval si euforii z postupu do hlavní části soutěže. Pražané dokázali po nevydařené větší části prvního poločasu nakonec smazat ztrátu 0:2 a třemi vstřelenými brankami potvrdili proti nepříjemnému soupeři roli favorita.

"Byl to ohromně těžký zápas. Nedokážu si vysvětlit, z jakého důvodu jsme je pustili do dvoubrankového vedení, ale pak to z nás asi spadlo. Začali jsme hrát, trošku jsme to zjednodušili a naštěstí pro nás se to otočilo," řekl po utkání Šural, který se v 69. minutě po standardní situaci postaral přesnou hlavičkou o vyrovnávací gól na 2:2.

Postup pak zařídil v 85. minutě rovněž úspěšně hlavičkující Jakub Brabec, který se trefil hned po svém příchodu na hřiště z lavičky. "Kuba je skvělej, on je gólovej," komentoval rozhodující okamžik Šural. Podle něj byly důležité všechny tři sparťanské góly. "Určitě nám pomohlo, že jsme jim dali gól do šatny na 1:2. Vycítili jsme, že to půjde a máme sílu to otočit. Pak už byl každý gól zlomový, ať už na 2:2, nebo před koncem na 3:2."

Josef Šural o poločasovém dění v kabině

"Nic příjemného to nebylo. Malinko jsme si tam na sebe pořvali, ale to je potřeba. Byl to spíš poločas hrůzy. Nehráli jsme, co bychom měli. Zvýšil se hlas, řekli jsme si, že to zjednodušíme, vylezeme na ně a nedáme jim ani metr. Že za tím prostě půjdeme."

Fotbalisté Sönderjyske se do Evropské Ligy dostali díky druhému místu v minulém ročníku, ale aktuálně jsou po šesti kolech dánské ligy se třemi body předposlední. Šural nechtěl spekulovat, zda by možné vyřazení bylo pro Spartu ostudou. "Spíš by to byla strašná škoda. Ale nepřipouštěli jsme si to, do poslední chvíle jsme věřili a vyplatilo se nám to," uvedl.

Dánové nic nového nehráli, přesto byli nepříjemní

Dánský soupeř podle něj ukázal také kvalitu. "Nebyl to jednoduchý soupeř. Měli výborné fotbalisty. Když vezmu toho útočníka (Mikael Uhre), tak ten byl hrozně nepříjemný, rychlý a důrazný. Byl to podceňovaný mančaft a nebyl vůbec špatný," podotkl šestadvacetiletý bývalý hráč Brna a Liberce.

Soupeř Spartu prý po bezbrankové remíze z Dánska ničím novým nezaskočil. "Hráli to stejné, co předváděli doma. Spíš my jsme se do toho nějak nedostali. Chtěli jsme do nich jít rozehrávkou, ta nám párkrát nevyšla a dostali jsme z toho dva góly. Oni si víceméně nic nevypracovali, bylo to po našich chybách," vracel se ke špatné pasáži utkání.

Zároveň ale Dánové podle něj zbytečně zdržovali hru. "Od první minuty se nehrálo, kouskovalo se to a rozhodčí jim to umožnil. První kartu za zdržování jsme dostali až my někdy v pětaosmdesáté minutě. Když se to nasčítá, tak se přitom půlku zápasu prostálo. To není nic příjemného," dodal Šural.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články