Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Dvojitá radost pro fanoušky Liverpoolu. Van Dijk je fit a s klubem prodloužil smlouvu

Poslední sezonu promarodil. Na start nové sezony však opora Liverpoolu Virgil van Dijk hlásí jasně: "Cítím se už být připravený," řekl nizozemský stoper, který fanouškům "reds" dal i další důvod k radosti. S klubem s předstihem prodloužil smlouvu do roku 2025. Stávající kontrakt končil třicetiletému obránci za dva roky.

Virgil van Dijk
zdroj: ČTK/PA/ autor: Nick Potts

"Je to úžasné. Mám být na co hrdý. Veškerá práce, kterou jsme tu odvedli, bude pokračovat dál a už se těším na to, co mi přinese další budoucnost s Liverpoolem," uvedl van Dijk.

Reprezentační bek přestoupil do týmu "reds" v roce 2018 ze Southamptonu za 75 milionů liber a stal se okamžitě klíčovým hráčem základní sestavy. O rok později získal v anglické lize ocenění pro Hráče roku, vyhrál s týmem trenéra Jürgena Kloppa Ligu mistrů a v další sezoně se dočkal mistrovského titulu v Premier League.

Během minulého ročníku ale stihl odehrát jen pět zápasů, než si v duelu s Evertonem přetrhl po souboji s brankářem Jordanem Pickfordem přední zkřížený vaz. Kvůli operaci a rehabilitaci vynechal van Dijk takřka celou sezonu a musel oželet i mistrovství Evropy, kde měl vést nizozemskou reprezentaci jako kapitán.

"Všechno jde ale dobrým směrem. Minulá sezona byla bohužel obdobím, na které je třeba zapomenout, ale i z téhle životní etapy se snažím poučit a pokračovat dál," doplnil van Dijk.

Za tým už odehrál v minulých týdnech několik přípravných duelů a měl by zasáhnout i do sobotního úvodního utkání sezony s Norwichem. "Cítím se už být připravený, takže uvidíme, jak se trenér rozhodne," dodal zkušený obránce.

Nové smlouvy s Liverpoolem podepsali během léta také defenzivní hráči Trent Alexander-Arnold s Fabinhem nebo brankář Alisson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články