Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Dvanáct let a dost - Walcott chce restartovat kariéru v Evertonu

Patřil k inventáři Arsenalu, kde útočník Theo Walcott strávil 12 let. Nyní se rozhodl změnit dres a přestoupil do Evertonu, který za anglického fotbalistu podle BBC zaplatí přes 20 milionů liber (asi 574 milionů korun). V novém týmu podepsal smlouvu na tři a půl roku.

Sport
zdroj: ČT4

Walcott přišel do Arsenalu v šestnácti letech jako obrovský talent. Za londýnský tým odehrál 397 soutěžních zápasů a nastřílel 108 gólů. V této sezoně však osmadvacetiletý útočník ztratil místo v základní sestavě "Kanonýrů" a nastoupil v lize jen šestkrát jako náhradník.  

V Evertonu chce Walcott restartovat kariéru a zabojovat o účast na mistrovství světa v Rusku. Odchovanec Southamptonu naposledy reprezentoval Anglii v listopadu 2016, celkem má v národním mužstvu na kontě 47 utkání a osm branek.  

"Přišel čas, abych se s Arsenalem rozloučil a šel dál. Bylo to smutné, ale zároveň vzrušující. Jsem velmi ambiciózní a přišel jsem do Evertonu, abych ho posunul na další úroveň. Cítím, že jsem na správné adrese," řekl Walcott pro web liverpoolského klubu.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články