Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Dvacítka si další cenný skalp nepřipsala, o výhru s Francií přišla v závěru

Ústí nad Labem – Před měsícem si odvezli vítězství z Nizozemska a i tentokrát byli čeští fotbalisté do 20 let blízko další cenné výhry v přípravě. Proti úřadujícím mistrům světa z Francie dlouho vedli. Les Bleus však v samém závěru utkání srovnali na konečných 1:1. Jedinou branku českého výběru vstřelil Daniel Holzer.

Český tým šel do zápasu bez dvou tradičních opor, obránce Stronatiho a ofenzivního záložníka Maška. To Francouzi do Ústí nad Labem přivezli to nejlepší, co v ročníku 95 mají, tedy i obrovský talent Rabiota z PSG, o něhož se v létě zajímalo hned několik evropských velkoklubů.

Svěřenci trenéra Hoftycha však i přesto byli v úvodu o něco aktivnějším celkem. Domácí, podobně jako Francouzi, ale měli problém ve finálové fázi, a tak se hra po většinu času odehrávala mezi vápny. Největší šanci první půle si vytvořil defenzivní záložník Opluštil, který se dostal až před branku soupeře, jenže v dobré pozici orazítkoval tyč.

Francie prověřila v první části brankáře Koláře pouze jednou. Se střelou Saida si ale liberecký brankář dokázal poradit.

Situace na hřišti se nezměnila ani po přestávce. Ani jeden z týmů si nebyl schopný vytvořit výraznější převahu. Po hodině hry však kapitán českého výběru Hrubý poslal přesný pas na Holzera, jenž z hranice přehodil vyběhnutého brankáře Francie a poslal Česko do vedení.

Hostující celek ani po inkasovaném gólu nedokázal český výběr přehrávat, ovšem v samém závěru z pravého křídla zacentroval Cavaré a míč z jeho kopačky po odrazu od břevna doputoval do české branky.

"Pro nás to byl kvalitní test. Francouzi byli v dovednostech lepší, ale kluci se s tím porvali a byli jim minimálně vyrovnaným soupeřem. Za stavu 1:0 jsme měli šance, ale nakonec asi zasloužená remíza," zhodnotil Hoftych.

ČR - Francie 1:1 (0:0)

Branky: 62. Holzer - 90. Cavaré.

Sestava ČR: Kolář - Landovský, Simič, Hůlka, Byrtus - Hašek (61. Shejbal), Hrubý, Opluštil, Holzer (73. Barák) - Linhart (61. Chorý, 90. Filip), Ševčík (73. Dydowicz). Trenér: Hoftych.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články