Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Dvacet minut a další dlouhá pauza. Rosický se při návratu opět zranil

Londýn – V sobotu vše vypadalo na výbornou. Tomáš Rosický po osmiměsíční pauze poprvé nastoupil za "áčko" Arsenalu a při vítězství 2:1 v FA Cupu nad Burnley strávil na hřišti dvacet minut. O den později však z Londýna přišly horší zprávy. Podle britských médií se kapitán fotbalové reprezentace opět zranil a mimo by měl být až šest týdnů.

Tomáš Rosický z Arsenalu v utkání s Burnley
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: Yui Mok

Pětatřicetiletý Rosický měl od loňského června potíže s kolenem, kvůli kterému musel na operaci a osm měsíců nehrál. Během ledna se začal znovu začleňovat do sestavy. Nejprve odehrál poločas za juniorku a v sobotu ho trenér Arséne Wenger poslal na 19 minut do duelu Anglického poháru s Burnley. V něm si však měl Rosický poranit stehenní sval, což ho znovu vyřadí ze hry.

Pokud se zranění potvrdí, mohlo by to ohrozit zbytek Rosického sezony. Znovu zpět by mohl být v průběhu března, kdy navíc bude reprezentační přestávka a po ní již budou následovat závěrečné zápasy v sezoně. Hrozí tak, že by měl český záložník před letním mistrovstvím Evropy minimální zápasovou zátěž.

Je nám líto, video expirovalo.
Rosický nastoupil letos poprvé, ale zase se zranil
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články