Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Dva zápasy za dva dny nejsou normální. Zabíjíme hráče, postěžoval si Guardiola

Zatímco jiné zahraniční soutěže si přes vánoční svátky dávají alespoň nějakou pauzu, v Premier League se nezpomaluje. Naopak. I kvůli letošnímu mistrovství světa se hraje téměř pořád, což se nelíbí celé řadě manažerů v čele s Pepem Guardiolou. Kouč vedoucího Manchesteru City prohlásil, že program zabijí hráče, což se projevuje na celé řadě zraněných.

Kouč Manchesteru City Pep Guardiola
zdroj: REUTERS autor: Andrew Yates

Na Silvestra vyrazili na hřiště Crystal Palace k dalšímu zápasu, který byl pro ně už devátý během prosince, a příliš radost z něj neměli. Nejenže po remíze 0:0 přišli o sérii osmnácti ligových výher v řadě, ale také o zraněného Gabriela Jesuse.

Našlapaný program lídrovi navíc neumožnil ani oslavit Nový rok, jelikož dva dny nato už hrál doma s Watfordem, kde sice triumfoval 3:1 a pojistil si patnáctibodový náskok v čele tabulky, kouč Pep Guardiola měl ale po závěrečném hvizdu k radosti daleko. Z utkání si totiž bolístky odnesl další jeho svěřenec, obránce Kyle Walker, a to pro španělského trenéra už bylo přespříliš.

"Každý v posledních týdnech viděl, kolik hráčů se zranilo. Zabíjíme je," prohlásil rozhněvaný španělský trenér, který narážel na hrací plán Premier League. Ta měla od 22. prosince pouze 3 dny, v nichž se neodehrál ani jeden zápas. Citizens během této doby sami stihli odehrát hned čtyři duely.

Je nám líto, video expirovalo.
Manchester City i díky bleskovému gólu porazil Watford 3:1

"Vedení by to mělo zvážit. Vím, že show musí pokračovat, ale není normální hrát 31. prosince a pak hned 2. ledna. Musíme koukat na kvalitu, ne na kvantitu. Nechráníme hráče, přitom jde hlavně o ně. Fanoušci nechodí na manažery nebo tiskové konferece nebo cokoliv dalšího," řekl Guardiola.

Na program soutěže si ovšem nestěžuje pouze bývalý kouč Barcelony či Bayernu Mnichov. Kritika jde ze všech elitních celků včetně druhého manchesterského týmu United, Arsenalu či Liveproolu. Ti všichni v posledních týdnech přišly o některou z opor a jedním z hlavních důvodů je právě extrémní program.

Ten mohl mít dokonce zápas přímo na Štědrý den, tedy pokud by byly vyslyšeny přání televizních společností, které za práva platí ročně obrovské sumy. Prostesty fanoušků a klubů ale vše zastavily.

"Můžete hrát každé tři, čtyři nebo pět dní, ale ne každé dva dny. Pak jsou hráči zranění, jako se to stalo Kyleu Walkerovi. Jen se podívejte, kolik hráčů má problémy se svaly," postěžoval si Guardiola.

Anglická liga ale ani tak tempo zatím nezvolní. Už za pár hodin se odehraje duel Arsenalu s Chelsea a ani v dalších dnech ostrovy bez fotbalu nebudou. Sami Citizens jdou znovu do akce už v sobotu, kdy je čeká FA Cup.

Zdroj
ESPN, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články