Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Dva sudí si tři zápasy nezapískají, protest Liberce komise neuznala

Praha - Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR omezila sudím Karlu Hrubešovi a Jaroslavu Bílkovi kvůli chybám delegaci na tři zápasy. Protest Liberce proti výkonu Radka Příhody v sobotním ligovém šlágru s pražskou Spartou (1:3) komise neuznala. Po dnešním zasedání o tom informovala šéfka komise Dagmar Damková.

Dagmar Damková
zdroj: ČT4

Hrubeš pyká za to, že v zápase 23. kola první ligy mezi Bohemians 1905 a Žižkovem přehlédl hru rukou jednoho z hráčů Viktorie v pokutovém území. "Klokani" i kvůli tomu v malém pražském derby prohráli 1:2.

Také Bílek špatně vyhodnotil situaci v pokutovém území. Podle komise neměl ve šlágru 21. kola druhé ligy mezi dvěma aspiranty na nejvyšší příčky Ústím nad Labem a Bohemians Praha odpískat ve prospěch střížkovského týmu penaltu, z níž Jan Flachbart rozhodl o výhře hostů 1:0.

Adámek si zapíská už jen mládežnické soutěže

Nesprávným nařízením pokutového kopu se provinil i Tomáš Adámek. Ten chyboval v nedělním duelu 24. ligového kola Hradec Králové - Ostrava, ve kterém špatně posoudil kontakt hostujícího Jána Greguše s domácím Radkem Hochmeisterem jako penaltový. Baník z pokutového kopu vstřelil jediný gól zápasu.

Komise shledala u Adámka nedostatky i v předešlých zápasech a kvůli poklesu výkonnosti ho bude do konce sezony delegovat jen na mládežnické soutěže.

Komise rovněž řešila protest Liberce proti výkonu sudího Příhody v sobotním utkání se Spartou. Severočechům se nelíbilo, že rozhodčí nepotrestal hostujícího útočníka Léonarda Kweukeho, který v závěru utkání po faulu loktem vyrazil zuby domácímu Jiřímu Fleišmanovi. Zadák Slovanu následně musel na operaci a mimo hru může být až pět týdnů.

Liberci vadil i další Kweukeho zákrok na Josefa Šurala a protestovali také proti tomu, že Příhoda nenařídil proti hostům dvě penalty.

Komise: Stížnost Liberce je neoprávněná

Komise ale vyhodnotila libereckou stížnost jako neoprávněnou. "Kweuke měl obdržet žlutou kartu, ale ne červenou. Penalty, které Liberec zmiňoval, nebyly," řekla Damková.

Ve prospěch Kweukeho hrálo to, že podle komise nezasáhl Fleišmana úmyslně. "Zkoumali jsme to několikrát a nebylo tam vidět, že by to byl úmysl. Celou dobu koukal nahoru na balon," uvedla Damková. "U těch ostatních zákroků loktem, za které padají červené karty, se hráč předem koukne a pak udeří rukou. To, že Kweuke vyrazil Fleišmanovi dva zuby, je bohužel nešťastná shoda náhod," dodala Damková. Na základě posudku komise nepotrestala sparťanského útočníka ani disciplinárka FAČR, která dnes zasedala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články