Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Dva rozhodčí se nechtějí smířit s vyřazením z fotbalové ligy

Praha - Fotbaloví rozhodčí Robert Kubáň a Andreas Drastík se nechtějí smířit s tím, že pro novou sezonu scházejí v ligové listině. Vidí v tom zákulisní tahy, jak Drastík píše předsedovi svazu, ale komise rozhodčích tvrdí, že důvodem byla klesající výkonnost. Ivan Hašek prohlásil, že se případem, na který upozornil deník Sport, bude zabývat, pokud sudí předloží důkazy.

"Byl jsem popraven skupinou lidí, která se úspěšně snaží řídit fotbal za vašimi zády. Vy, který jste to měl zastavit, jste neudělal nic. Je to k pláči," citovala MF Dnes z Drastíkova e-mailu Haškovi. Asistent rozhodčího z listiny vypadl po devíti letech a vidí v tom křivdu, protože jeho jméno nebylo spojeno s žádnými spornými výroky. Za celou dobu mu byla za chybu jen jednou pozastavena delegace na zápas a i testy vždy prošel.

Drastík poukázal na to, že jiní rozhodčí i po velkých chybách na listině zůstávají, a naznačil, že si mohou setrvání v lize kupovat. Je přesvědčen, že za jeho vyřazením jsou jeho kontakty se členem výkonného výboru Petrem Kašným, také bývalým rozhodčím. Komisi by prý vadilo, kdyby Kašný věděl, co se mezi rozhodčími děje. O zákulisních tazích hovoří i druhý vyřazený asistent Robert Kubáň.



Šéf komise rozhodčích Luděk Macela ale tvrdí, že jediným důvodem byla klesající výkonnost. A Hašek Drastíka vyzval, aby předložil důkazy. "Když důkazy přinese, klidně udělám mezi rozhodčími čistku," slíbil Macela.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články