Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Dva roky po sobě bychom to nemohli přežít, říká k obří ztrátě komisionář MLS

Sport na celém světě počítá ztráty způsobené pandemií koronaviru. Téměř o miliardu dolarů klesly příjmy zámořské fotbalové MLS. Uvedl to komisionář soutěže Don Garber. "Ztráty byly dramatické. Budeme se muset přizpůsobit. To je zkrátka realita, když řídíte profesionální ligu během pandemie," řekl na on-line tiskové konferenci ke ztrátě, která v přepočtu na koruny dělá 21,7 miliardy.

Utkání Orlando City - Inter Miami
zdroj: ČTK/AP

MLS byla letos v březnu přerušena už po dvou kolech a rozeběhla se v červenci turnajem v "bublině" na Floridě. Poté se týmy přesunuly na své stadiony a sezona vyvrcholí v sobotu finálovým MLS Cupem mezi Columbusem a obhájcem titulu Seattlem.

Finanční ztráty byly způsobeny dodatečnými náklady, jež byly třeba na vytvoření "bubliny" v Orlandu či zajišťování charterových letů pro týmy na každý zápas. MLS na pokles příjmů reagovala propouštěním zaměstnanců a snížením platů hráčů o pět procent.

Nová sezona ligy má začít v březnu a Garber doufá, že situace bude už příznivější díky vakcíně na covid-19. "Velmi doufám, že rok 2021 bude mnohem lepší než ten letošní, protože si nemyslím, že by jakýkoli byznys mohl přežít dva roky po sobě to, co jsme zažívali letos," řekl šéf MLS.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články