Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Dva góly stačily Trnavě k postupu, na oba přihrával Rada

Hostování záložníka Jakuba Rady se fotbalistům Trnavy vyplácí. Slovenský celek postoupil z prvního předkola Ligy mistrů přes bosenský Zrinjski Mostar po výsledcích 1:0 v Trnavě a remíze 1:1 v odvetě, která se hrála ve středu v Mostaru. Dvojnásobný český reprezentant, který je v týmu na hostování z Mladé Boleslavi, na oba góly přihrával.

Jakub Rada v dresu Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

V Bosně mohl ve 13. minutě otevřít skóre domácí záložník Ognjen Todorovič, jeho pokus ale skončil na břevnu. Vzápětí skóroval slovenský tým. Rada nacentroval z přímého kopu a ve vápně nedůsledně hlídaný Boris Godál hlavou přesně zakončil.  

Do druhého poločasu vstoupili svěřenci trenéra Radoslava Látala pasivně a Mostar toho využil k vyrovnání. Todorovič se trefil ze střední vzdálenosti přesně k tyči. Obrat ale Trnava i přes tlak domácích v nastavení nepřipustila. V druhém předkole ji nyní čeká mnohem těžší soupeř Legia Varšava, za kterou nastupuje obránce Adam Hloušek. 

Favorizovaný Rosenborg Trondheim zachránil ve čtvrté minutě nastavení bývalý útočník Arsenalu nebo Wolfsburgu Nicklas Bendtner, když proměnil už druhou penaltu v zápase a rozhodl o výhře 3:1 nad Valurem Reykjavík. V prvním zápase totiž norský celek podlehl na Islandu 0:1.

Odvetné zápasy 1. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Zrinjski Mostar (Bosna) - Trnava 1:1 (0:1), první zápas 0:1, postoupila Trnava, Karabach - Olimpija Lublaň 0:0, první zápas 1:0, postoupil Karabach, Šeriff Tiraspol (Mold.) - Torpedo Kutaisi (Gruz.) 3:0 (2:0), první zápas 1:2, postoupil Šeriff, Rosenborg Trondheim - Valur Reykjavík 3:1 (0:0), první zápas 0:1, postoupil Rosenborg, Sutjeska Nikšič (Č. Hora) – Astana 0:2 (0:1), první zápas 0:1, postoupila Astana, Celtic Glasgow - Alaškert (Arm.) 3:0 (3:0), první zápas 3:0, postoupil Celtic.

Program 2. předkola fotbalové Ligy mistrů (první zápasy 24. a 25. července, odvety 31. července a 1. srpna):

Mistrovská část: Astana - Midtjylland, Ludogorec Razgrad (Bulh.) - Videoton Székesfehérvár (Maď.), Kukësi (Alb.) - Karabach, Kluž - Malmö, Dinamo Záhřeb - Hapoel Beerševa (Izr.), CZ Bělehrad - Süduva Marijampole (Lit.), BATE Borisov - HJK Helsinky, Shkëndija (Mak.) - Šeriff Tiraspol (Mold.), Legia Varšava - Trnava, Celtic Glasgow - Rosenborg Trondheim.
Nemistrovská část:
PAOK Soluň - Basilej, Ajax Amsterodam - Sturm Štýrský Hradec.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články