Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Dva góly Filla Teplicím nestačily, Příbram je doma přestřílela

Příbram – Dvě penalty, pět gólů a jeden fantastický signál. Zápas mezi Příbramí a Teplicemi nabídl dramatickou podívanou, z níž lépe vyšli domácí. Ti svého soupeře udolali 3:2 a připsali si druhou výhru v sezoně. Zároveň zaznamenali nad Teplickými teprve druhé vítězství z posledních deseti duelů.

Tomáš Pilík z Příbrami slaví vstřelenou branku
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Příbram chtěla navázat na výhru v Olomouci a od začátku byla směrem dopředu nebezpečnější než Teplice. Už v páté minutě se domácím vydařil brejk, Štípek z levé strany odcentroval šajtlí na vzdálenější tyč, kde byl volný Rezek. Ten hlavou nedal šanci brankáři Grigarovi.

O dvě minuty později předvedl na hranici vápna míčovou ekvilibristiku Bednář, vypálil z otočky a Grigar se musel hodně natahovat, aby míč vyrazil. I Teplice se snažily, ovšem v útoku jim chyběla větší přesnost. Největší šanci tak měl Breite, který ale z úhlu trefil jen boční síť.

To na druhé straně se po standardní situaci dostal míč k Rezkovi, jehož skákavou střelu musel Grigar vytahovat nad břevno. Ve 40. minutě pak po další standardce svedl Hošek zápasnický souboj s Bednářem, domácího útočníka zalehl a sudí Houdek nařídil pokutový kop pro domácí.


Míč si vzal Pilík a rozhodl se pro efektní, ale riskantní signál, kdy místo přímé střely míč jen posunul na nabíhajícího Bednáře, který prostřelil Grigara. Sudí Houdek však gól neměl uznat, jelikož Bednář vběhl do pokutového území dříve, než se Pilík dotkl míče. Následovat tak měl místo gólu nepřímý volný kop pro Teplice.

Hostům se povedlo hned v úvodu druhé půle duel zdramatizovat. Fillo obral o míč Krameše, který promáchl při pokusu o malou domů, šel sám na Hrušku a efektně ho přehodil. V 58. minutě pak bylo srovnáno. Končal ve vápně stáhl Vondráška a nařízenou penaltu proměnil znovu Fillo, který ještě na jaře oblékal dres Příbrami.

Příbram si však v 70. minutě vzala vedení zpět poté, co Končal zleva odcentroval na zadní tyč, kde vyskočil nejvýše Hnaníček. Hlavou zblízka mířil přesně. Poprvé v kariéře se tak trefil ve dvou utkáních po sobě.

Teplice ještě bojovaly, ale dostaly se jen k hlavičce Vondráška, kterou si Hruška pohlídal.

1. FK Příbram - FK Teplice 3:2 (2:0)

Branky: 5. Rezek, 41. Bednář, 70. Hnaníček - 47. a 58. z pen. Fillo. Rozhodčí: Houdek - Wilczek, Hrabovský. ŽK: Končal, Hruška - Hošek, Grigar.

Příbram: Hruška - Sus, Hájovský, Zápotočný, Končal - Hnaníček, Krameš (51. Hadaščok) - Pilík, Rezek (90. Tregler), Štípek (80. Jiří Mareš) - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.

Teplice: Grigar - Dressler, Lüftner, Hošek, Krob - Ljevakovič (80. Kapolongo) - Vondrášek (76. Hora), Vachoušek (83. Táborský), Breite, Fillo - Potočný. Trenér: Vavruška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články