Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dva góly Dioga Joty zařídily výhru Liverpoolu. Manchester City nezaváhal, United ano

Liverpoolští fotbalisté si poradili s Leicesterem, který přehráli 2:0 díky brankám Dioga Joty. Manchester City porazil doma Brentford 2:0 a anglickou ligu vede stále s přehledem o 9 bodů právě před Liverpoolem, který má ovšem zápas k dobru. Nečekanou ztrátu zaznamenali ve 24. kole United. "Rudí ďáblové" neudrželi vedení na půdě posledního Burnley a pouze remizovali 1:1. 

Diogo Jota dvěma góly rozhodl o vítězství Liverpoolu nad Leicesterem
zdroj: ČTK/PA/Peter Byrne

"Citizens" se proti Brentfordu ujali vedení pět minut před koncem úvodního dějství, kdy Mahriz zužitkoval pokutový kop. Pojistku ve druhé půli po chybné rozehrávce brankáře Raye přidal De Bruyne. Svěřenci trenéra Guardioly nenašli přemožitele už 14 kol, z toho si připsali 13 výher. "Včely" prohrály v lize popáté v řadě.

"Kladiváři" se proti Watfordu dlouho nemohli prosadit, trápení prolomil až v 67. minutě tečovanou střelou Bowen.

Pouze na lavičce začal utkání v Burnley hvězdný Cristiano Ronaldo, Manchester United se přesto v 19. minutě ujal po Pogbově trefě vedení. "Rudí ďáblové" ale po změně stran polevili a na vyrovnávací branku Rodrigueze už nedokázali zareagovat. Domácí "Clarets" prodloužili čekání na výhru na deset zápasů.

V utkání Newcastle - Everton došlo ve 36. a 37. minutě ke kuriózním gólovým situacím na obou stranách hřiště. Nejprve po přímém kopu "Karamelek" zakončoval Holgate, jeho pokus vykopla z brankové čáry dvojice bránících hráčů přímo do spoluhráče Lascellese a míč skončil po odrazu v síti. O pár vteřin později se ale Lascelles dostal po rohu k hlavičce a tentokrát si míč srazil do vlastní brány Holgate. Ligová premiéra kouče Franka Lamparda na lavičce Evertonu nakonec skončila porážkou. V 56. minutě dokonal obrat Fraser a pojistku přidal z přímého kopu Trippier.

Tottenham otevřel skóre v 18. minutě po vlastní brance Bednarka, o chvíli později srovnal Broja. Po změně stran korejský kanonýr Son Hung-min vrátil "Kohoutům" vedení. Jenže Southampton brankami v 79. a 82. minutě otočil stav, poté co se trefili Elyounoussi a Adams. Londýnský tým prohrál podruhé za sebou a zůstal sedmý.

Norwich remizoval doma s Crystal Palace 1:1. Domácí "Kanárky" poslal do vedení po 38 sekundách hry Pukki, který se postaral o nejrychlejší gól v této ligové sezoně. Za "Orly" srovnal po hodině zápasu Zaha, reprezentant Pobřeží Slonoviny vzápětí neproměnil penaltu.

Aston Villa remizovala s Leedsem 3:3, přestože vedla o dva góly. Hosté se prosadili jako první zásluhou Jamese, ale od 30. do 43. minuty domácí třikrát skórovali. Nejprve se trefil Coutinho, brazilský reprezentant následně asistoval u Ramseyho dvou branek. V nastavení úvodní půle snížil James a dělbu bodů zařídil po přestávce Llorente.

O výhře Liverpoolu nad Leicesterem rozhodl dvěma góly Jota. Poprvé se prosadil dorážkou po rohovém kopu ve 34. minutě, druhý zásah přidal tři minuty před koncem a skóroval po dvanácté v sezoně. V pořadí střelců je lepší pouze jeho spoluhráč Salah se 16 góly.

Liverpool vyhrál potřetí za sebou, doma nenašel přemožitele už v 15 zápasech v řadě. Leicester potvrdil, že se v poslední době se trápí a na vítězství venku čeká už pět utkání. V tabulce hostům patří dvanácté místo.

Arsenal poslal ve Wolveramptonu do vedení v 25. minutě Gabriel. Jenže poté hosté přišli o Martinelliho, který během několika sekund dostal dvě žluté karty a byl v 69. minutě vyloučen. "Kanonýři" však oslabení i díky několika zákrokům brankáře Ramsdalea přečkali.

Londýnský celek díky tomu naplno bodoval po dvou zápasech a posunul se na páté místo v tabulce. Naopak osmý Wolverhampton prohrál poprvé po pětizápasové sérii bez porážky, během níž čtyřikrát zvítězil.

Anglická fotbalová liga - 24. kolo:

Newcastle - Everton 3:1 (37. vlastní Holgate, 56. Fraser, 81. Trippier - 36. vlastní Lascelles), West Ham United - Watford 1:0 (68. Bowen), Burnley - Manchester United 1:1 (48. Rodriguez - 18. Pogba), Manchester City - Brentford 2:0 (40. Mahriz z pen., 69. De Bruyne), Norwich - Crystal Palace 1:1 (1. Pukki - 60. Zaha), Tottenham - Southampton 2:3 (18. vlastní Bednarek, 70. Son Hung-min - 23. Broja, 79. Elyounoussi, 82. Adams), Aston Villa - Leeds 3:3 (38. a 43. Ramsey, 30. Coutinho - 9. a 45.+2 James, 63. Llorente), Liverpool - Leicester 2:0 (34. a 87. Jota), Wolverhampton - Arsenal 0:1 (25. Gabriel).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články