Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dusno v PSG. Cavani s Neymarem se hádají o penalty i standardky

Své soupeře zatím ničí jak v domácí soutěži, tak v Lize mistrů a v probíhající sezoně ještě neztratili ani bod. Ne vše je ale u fotbalistů PSG tak růžové, jak by se na první pohled mohlo zdát. Uvnitř kádru začíná bobtnat spor mezi největšími hvězdami Édinsonem Cavanim a Neymarem, kteří se znovu neshodli na kopání penalt a standardních situací. Do všeho se navíc připletl i Dani Alves.

Édinson Cavani (vlevo) se hadá s Neymarem o to, kdo bude zahrávat standardku
zdroj: ČTK/Panoramic/ autor: Anthony BIBARDy

Oba jsou obrovské hvězdy světového fotbalu se skvělou kopací technikou, kterou umí předvést jak při penaltách, tak i přímých kopech. Jak Édinson Cavani, tak i Neymar z podobných pozic dali v kariéře nespočet branek. A právě kvůli tomu vznikl po letním rekordním příchodu brazilského útočníka v PSG spor.

Naplno se to projevilo v posledním zápase francouzské ligy proti Lyonu, který PSG doma ovládlo 2:0 díky dvěma vlastencům soupeře. Více než vítězství favorita však zaujala právě roztržka útočného dua.

První incident nastal už v 48. minutě střetnutí, kdy byl na hranici vápna faulován Neymar a domácí měli výhodu standardní situace.

Přímáku se chtěl chopit Cavani, který v letošní sezoně francouzské ligy nasázel už 7 branek. Do všeho se ale přimíchal Neymarův krajan a další letní posila Dani Alves. Pravý bek nevyslyšel žadonění uruguayského kanonýra, který se k míči mermomocí chtěl dostat. Naopak ho podržel v rukou a následně si jej převzal právě nejdražší hráč světa Neymar.  

Gól to nepřineslo a na Alvese po zápase padla kritika, že straní krajanovi. Čtyřiatřicetiletý hráč to ale odmítl. "Chtěl jsem přímý kop kopnout sám, jelikož jsem vstřelil už několik krásných gólů. Už jsem měl míč v rukou, ale poté mi ho Ney vzal a sám vystřelil. Není to však důležité. Nejdůležitější je tým než některý z nás," hájil se pro střetnutí.

Už tento moment by sám o sobě vzbudil velké pozdvižení. Deset minut před koncem však přišel další spor. V závěru PSG dostalo výhodu pokutového kopu a míč si tentokrát bez váhání vzal Cavani. Když už ho měl na puntíku, přišel ovšem Neymar a zkoušel ho přemluvit, aby mohl penaltu zahrávat sám. Uruguayský střelec to odmítl a zklamaná pětadvacetiletá superstar, jíž penalty občas přepouštěl v Barceloně i Lionel Messi, s kroucením hlavy odešla.

Podobný incident se už odehrál pár kol zpět proti Saint-Étienne, kdy Cavani penaltu proměnil. Tentokrát střední útočník zaváhal a pro příští střetnutí právo kopat pravděpodně připadne Neymarovi.

Sporu už si každopádně všiml i trenér Unai Emery, který chce jakýmkoliv problémům předejít. "Na kopání penalt je určeno několik hráčů, mezi kterými je Cavani a Neymar. V současnosti je to na gentlemanské domluvě, kdo ji bude zahrávat. Pokud ale nebudou schopni se dohodnout, udělám to za ně. Nechci, aby z toho byl pro nás problém," prohlásil.

Španělský kouč ale jinak může být spokojený. Cavani s Neymarem společně s další superhvězdou a superposilou Kylianem Mbappém vytvořili ničivé útočné trio, které bude obtížné zastavit i pro nejlepší týmy světa. Pokud se tedy tým nerozloží zevnitř.

Zdroj
as.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články