Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Ďuriš se blíží plzeňskému rekordu. Jsem rád, že Spartě nedáváme šanci, říká

Liberec – Takto se chová skutečný kanonýr. Dostane se do jedné příležitosti a tu promění. A právě využitá gólovka v podání Michala Ďuriše rozhodla o triumfu Plzně 1:0 nad Libercem. Slovenského útočníka, jenž má na kontě 15 branek a blíží se střeleckému rekordu Západočechů, těší, že obhájce titulu si drží před bezpečný náskok před druhou Spartou.

Michal Ďuriš
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Západočeši naposledy nevyhráli v lize 25. října, kdy podlehli 0:1 v Brně, od té doby jsou stoprocentní. "Ani mi to nepřijde, že bychom vyhráli jedenáct zápasů za sebou. Jsem velmi rád za to, že Spartě nedáváme šanci a všechno je momentálně u nás. Je osm kol do konce, náskok máme a věřím, že vítěznou šňůru co nejvíc natáhneme," řekl Ďuriš.

Zatímco v úvodu jara se mu střelecky nedařilo, nyní skóroval ve třetím kole po sobě. "Jsem za to rád. Když se daří mužstvu, daří se i jednotlivcům. Věřím, že ty góly budou padat nadále," přál si slovenský reprezentant.

Trefil se už popatnácté v této ligové sezoně a upevnil si vedení v tabulce kanonýrů. Navíc mu chybí už jen jediná branka k vyrovnaní plzeňského maxima v jedné sezoně, které s 16 góly drží Marek Bakoš. Ten nastoupil za Liberec, ale na hecování s Ďurišem nedošlo.

"Když se vidíme, rozebíráme jiné věci než fotbal. Jsme dobří kamarádi. Byli jsme spolu minulý týden a tento týden už jsme si ani nepsali. Doufám tedy, že ten rekord překonám," uvedl s úsměvem Ďuriš.

Šlágr rozhodl ve 24. minutě, kdy zužitkoval kolmou přihrávku od Františka Rajtorala. "Rajty to dával mezi stopera a krajního beka. Snažil jsem se jen obstřelit Koubka a padlo to tam. Věděli jsme, že to na tomhle terénu bude o soubojích, bojovnosti. Rozhodla jedna chybička a my jsme ji potrestali," uvedl Ďuriš.

Sport
zdroj: ČT4

Kozáčik: Svoji sérii se snažím nevnímat

Plzeň vedle tabulky kanonýrů vévodí také statistice brankářů podle vychytaných nul. Matúš Kozáčik si připsal už jedenácté čisté konto a 482 minut neinkasoval. "Snažím se to nevnímat. Hlavně z médií se to ke mně dostane, ale že bych to nějak počítal nebo si vedl nějaké bilance, to ne. Na tom mi až tolik nezáleží. Samozřejmě to povzbuzení je, ale důležitější je vítězství," konstatoval slovenský gólman.

Plzeň v Liberci udržela čisté konto, i když na začátku druhé půle musel střídat otřesený stoper Lukáš Hejda, kterého nahradil Jan Baránek. "Je to jen dobře, že máme takové kvalitní stopery. Pokud se vymění, každý to odehraje dobře. To je pro nás velmi důležité," řekl Kozáčik. "Dnes to byl asi nejtěžší zápas na jaře. Liberec měl doma sérii bez porážky, Sparta tu prohrávala, body se odsud nevozí, takže velmi důležité vítězství," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články