Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Ďuriš končí v Plzni a míří do ruského Orenburgu

Plzeň - To, co předesílal už koncem loňského roku, se stalo skutečností. Útočník Michal Ďuriš končí ve Viktorii Plzeň a míří do Orenburgu. Ruský klub je aktuálně na 14. příčce tamní nejvyšší soutěže. Výši přestupové sumy se oba kluby po vzájemné dohodě rozhodly nezveřejňovat.

Ďuriš přišel do Plzně v létě roku 2010 a měl výrazný podíl na nejúspěšnějším období v historii klubu. Kromě tří titulů včetně toho posledního, který vystřílel 16 góly, pomohl také k dvěma postupům do Ligy mistrů.

Za Plzeň odehrál celkem 211 zápasů a připsal si 51 gólů. "Ve Viktorce jsem zažil krásné roky, nikdy na to nezapomenu. Chtěl bych všem v klubu poděkovat, ale teď mám před sebou zase novou výzvu," uvedl Ďuriš, který v sezoně 2014/15 hostoval v Mladé Boleslavi, a přišel tak o jeden z titulů.

Že uvažuje o odchodu, avizoval po odvetném utkání Evropské ligy proti Austrii Vídeň. V prosinci ještě přispěl dvěma góly k vítězství 3:2. Nelíbila se mu jeho role v týmu. Zatímco v minulé sezoně dostával dostatek prostoru a v lize dokonce skončil v tabulce střelců s 16 trefami druhý, v poslední době se mu tolik nedařilo. V domácí soutěži měl na kontě tři zásahy a v Evropské lize slavil poprvé.

Je nám líto, video expirovalo.
Ďuriš v Plzni končí: Bylo to šest hezkých let

"Když se podíváte na moji minutáž, jsem rád za to, kolik gólů jsem dal, ačkoliv novináři možná považují poslední půlrok za nevydařený. Za moji momentální situaci v týmu ale nejsem rád, možná to byl můj poslední zápas za Viktorku," poznamenal po utkání proti Austrii čtyřiatřicetinásobný slovenský reprezentant.

V Orenburgu se Ďuriš mine s bývalým hráčem pražské Sparty Alexandrem Prudnikovem, který se s klubem domluvil na ukončení angažmá.

"Michalovi patří velké poděkování. Zažil ve Viktorii prakticky všechny velké úspěchy a měl na nich obrovský podíl. Zapsal se nesmazatelně do klubové historie. Teď mu přejeme, aby se mu dařilo v zahraničním angažmá," řekl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články