Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ďuriš by rád Plzni vystřílel Ligu mistrů, je to už tradice

Sofia – Útočník plzeňské Viktorie Michal Ďuriš má v souboji s Ludogorcem Razgrad před sebou třetí play-off Ligy mistrů v kariéře. Rád by zopakoval roky 2011 a 2013, kdy pokaždé přispěl gólem k postupu Viktorie do skupiny elitní soutěže.

Sport
zdroj: ČT4

Ďuriš pomohl Plzni k postupu nejprve gólem do sítě Kodaně, o dva roky později skóroval ve čtvrtém předkole také proti Mariboru. "Doufám, že to pravidlo neporuším a potvrdí se to i teď. Ale jdeme hlavně za postupem. Liga mistrů je blízko, ale čeká nás ještě moc práce," řekl Ďuriš novinářům před odletem do Bulharska.

Šest plzeňských hráčů pamatuje první vystoupení v Lize mistrů

V play-off Ligy mistrů jde podle jeho slov vždy o štěstí, los a rozhodují maličkosti. "Mužstva jsou na sebe dobře připravená. Musíme hrát hlavně zodpovědně v defenzivě a uhrát nějaký dobrý výsledek do odvety," soudí osmadvacetiletý hráč Plzně.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň se chystá na souboj s Razgradem

Ze současného kádru Viktorie pamatuje první postupovou radost do Ligy mistrů včetně něho šest fotbalistů. "Sám jsem překvapený, že až takové obrovské množství to zažilo. Zkušenosti jsou, ale na to se bohužel nehraje. Rozhodne se až na hřišti," prohlásil Ďuriš. Ludogorec je podle něj hodně silný soupeř.

Plzeňský útočník Michal Ďuriš:

"Určitě nás nečeká nic jednoduchého, ale věřím, že jsme dobře připraveni. Kvalitu mají obrovskou. Na druhou stranu mají kopu Brazilců a uvidíme, jak budou bránit. Určitě tam bude i nějaká výhoda."

Razgrad musí středeční domácí utkání s Plzní odehrát na Národním stadionu Vasila Levského v Sofii, protože Ludogorec Arena nevyhovuje požadavkům UEFA. "Sám jsem na to zvědavý. Trenér se tam byl podívat a říkal, že je tam trošku nenávist vůči nim, že jsou nově vzniklý klub," konstatoval Ďuriš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články