Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dukla v úvodním zápasu jara předčila Teplice a je místo nich třetí

Praha - Hráči pražské Dukly otevřeli jarní část sezony výhrou 3:1 nad Teplicemi a posunuli se nad ně na třetí místo tabulky. Dukla prakticky rozhodla už v první půli, kdy skórovali Jakub Mareš, Zbyněk Pospěch a Marek Hlinka. V druhém poločase pak Teplice už jen snížily po vlastní brance právě Hlinky a jejich série bez vítězství se natáhla už na pět zápasů.

Slavící hráči Dukly
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Už ve třetí minutě se málem dostali do vedení Tepličtí, když v zimě angažovaný Slovinec Bratanovič běžel sám na brankáře Radu a povedeným lobem trefil tyčku. Z následné dorážky hosté minuli. Dukla za pět minut naopak svoji první velkou šanci proměnila. Božič našel z pravé strany nehlídaného Mareše, jenž se hlavou prosadil proti bývalému zaměstnavateli.

"Naposled jsem dal gól hlavou asi ještě za Teplice. Mám jich tak osm, což je docela dost, vzhledem k tomu, jaký jsem hlavičkář," konstatoval Mareš, jenž vstřelil teprve druhý ligový gól v sezoně. "Jsem rád, že jsem se trefil. Bohužel mi to tam nepadalo, dneska jsem proměnil hned první šanci. Ale musím přiznat, že ve druhém poločase jsem tam měl další šanci a tu jsem měl také proměnit. Takže 50 na 50."

Útočník Dukly Jakub Mareš se v Teplicích narodil a začal tam s fotbalovou kariérou. Proti svému mateřskému týmu se nyní i trefil. Větší motivaci ale neměl. "Hráli jsme první jarní utkání doma, chtěli jsme ho vyhrát a to se podařilo. Mám spíš radost, že jsme vyhráli jako mančaft, a ne já proti Teplicím," řekl Mareš.

Za čtvrt hodiny dejvický tým vedení zdvojnásobil: Mareš se tentokrát předvedl v roli nahrávače a vybídl ke skórování hlavičkujícího Pospěcha. Nejlepší střelec Dukly vstřelil devátý ligový gól v sezoně. Atraktivní ofenzivní fotbal na Julisce pokračoval i v dalších minutách. Rada neudržel dalekonosnou ránu hostujícího Ljevakoviče, ale na dorážku nedošlo.

Herní převahu a výtečnou produktivitu potvrdila Dukla i šest minut před koncem poločasu. Na konci rychlé akce Berger vybídl Hlinku a ten potřetí propálil gólmana Grigara. Po pauze Teplicím podruhé zabránila ve skórování branková konstrukce, kterou tentokrát zblízka napálil Jablonský. Jeho spoluhráč Nivaldo o chvíli později těsně minul křížnou střelou.

Severočeské mužstvo se v závěru přece jen dočkalo korekce skóre. Pět minut před koncem se po závaru v šestnáctce od Hlinky odrazil míč do vlastní branky. Teplice, které v zimní přípravě vyhrály všech sedm zápasů, tak ani na třetí pokus na Dukle nedokázaly v lize zvítězit.

Dukla Praha - FK Teplice 3:1 (3:0)

Branky: 8. Mareš, 20. Pospěch, 39. Hlinka - 85. vlastní Hlinka. Rozhodčí: L. Kovařík - Hájek, Kotík. ŽK: Gedeon, Berger, Pospěch - Krob, Jindráček, Hošek. Diváci: 1958.

Dukla: Rada - Božič (82. Ouedraogo), Štetina, Vorel, Matěj Hanousek - Hlinka, Gedeon, Kalouda - Mareš (86. Černý), Pospěch, Berger (72. Engelmann). Trenér: Kozel.

Teplice: Grigar - Matula, Jablonský, Hošek, Krob - Ljevakovič, Ramos (46. Vachoušek) - Litsingi, Salami (46. Jindráček), Nivaldo - Bratanovič (70. Vůch). Trenér: Ščasný.

Luboš Kozel (Dukla): "Utkání mělo zlomové body v úvodu, kdy soupeř nastřelil tyč. Místo toho, aby vedl, jsme dali branku my. První půli jsme hráli velmi dobře dopředu, výborní byli všichni tři útočníci. Byli jsme maximálně efektivní, ze čtyř střel na branku jsme dali tři góly. Druhý poločas jsme chtěli trošku hrát z bloku, ne úplně zalézt, ale už ne napadat tak vysoko. V závěru nás Teplice zatlačily víc a my trochu ztráceli půdu pod nohama. Soupeř zaslouženě snížil, přes tu porážku hrál dobře. Je vidět na mužstvu, že si věří. Jestli z toho bude třetí nebo páté místo, to pro nás v tuto chvíli není tak podstatné. Je to vyrovnané, za týden nebo čtrnáctí dní to může být jinak. Teď máme formu my, ale může to na nás sednout."

Zdeněk Ščasný (Teplice): "Jsem samozřejmě zklamaný, protože jsem čekal od nás hlavně v úvodu zápasu podstatně víc. Doplatili jsme hlavně na to, že jsme chtěli hrát jen dopředu a bohužel první naprosto gólová šance Bratanoviče a dorážka Salamiho neskončila brankou. V těch dvaceti minutách se lámal chleba a my jsme bohužel ten úvod nezachytili. Tam se rozhodlo o vývoji celého zápasu, Dukla pak chtěla hrát už jen na brejky. Na to, že jsme hráli venku, tak jsme si vypracovali hodně šancí. Když je neproměníte, nedá se pomýšlet na dobrý výsledek, byť ta druhá půle byla sympatická a hráli jsme dobře. Chtěli jsme uspět, ale liga má ještě 13 zápasů. Jestli jsme třetí, čtvrtí nebo pátí vůbec neřešíme."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články