Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Dukla touží získat první tři body

Praha/Teplice - Dvě předehrávky otevřou program druhého kola fotbalové ligy. Nováček Dukla Praha před týdnem získala v obnovené premiéře v nejvyšší soutěži bod za bezbrankovou remízu s Olomoucí a teď chce znovu doma proti Českým Budějovicím slavit první výhru. V souboji vítězných týmů z úvodního kola Teplice přivítají Hradec Králové.

Dukla si proti Sigmě vybrala daň z nezkušenosti, přesto se jí povedlo udržet domácí neporazitelnost, která v součtu s druhou ligou čítá už 24 utkání. Bilanci by si armádní klub nerad pokazil s Českými Budějovicemi. Kouč Luboš Kozel nabádá hráče k tomu, aby udrželi výkon celých 90 minut. "Na ten výkon z prvního kola asi měla vliv nezkušenost. První poločas byl vyrovnaný, ale po změně stran jsme se dostali pod tlak. Bude důležité udržet výkon po celý zápas. Určitě chceme tři body, ale v ofenzivě musíme být nebezpečnější," řekl Kozel.

Hosté jedou na Julisku odčinit nedělní porážku se Spartou. Sebevědomí jim dodává i to, že historicky nejvyšší výhry v lize dosáhli v roce 1993 právě proti Dukle (7:2). "Se Spartou jsme do tabulky pravdy získali tři minusové body, teď budeme chtít na Dukle získat tři kladné," prohlásil trenér Jiří Kotrba.

Teplice i Hradec chtějí navázat na úspěch v prvním kole

Na Stínadlech proti sobě nastoupí týmy, které na startu sezony získaly tři body. Teplice budou chtít potvrdit triumf 4:3 z Ostravy a ukončit čtyřzápasové čekání na domácí výhru. "To, že jsme vyhráli v Ostravě, je určitě příjemné, ale pokud bychom nenavázali doma, nebylo by to takové, jak bychom si představovali," uvedl kouč Petr Rada. "Hradec loni v Teplicích do 80. minuty vedl a domácí to otáčeli až v závěru. Určitě to bude chtít trpělivost," mínil bývalý reprezentační kouč, kterého čeká obnovená premiéra před teplickými fanoušky.

Hradecký kouč Václav Kotal tuší, že pokud budou chtít "Votroci" zlomit čekání na první výhru ze Stínadel, budou muset předvést ještě lepší výkon než před týdnem proti Žižkovu. "Pokud chceme být úspěšní, výkon se musí zlepšit. Musíme kvalitněji kombinovat a vyvarovat se ztrát míče," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články