Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Dukla touží po zemětřesení v kádru vylepšit loňské umístění

Praha – Fotbalisté pražské Dukly vstoupí do nové sezony páteční předehrávkou s Teplicemi. Na Julisce se během letní přestávky udála celá řada změn, ambiciózní tým by i přesto rád vylepšil postavení z minulého ročníku. K cíli, jímž je umístění v horní polovině tabulky, by měl dopomoci především respektovaný trenér Jaroslav Šilhavý a několik zkušených posil.

Dukla v minulé sezoně zaznamenala nejhorší výsledek od návratu do nejvyšší soutěže. "Před rokem jsme deklarovali jako cíl hrát od šestého místa a výš a dopadlo to tak, že jsme skončili desátí. Letos bychom byli spokojeni, pokud by se nám podařilo hrát v první polovině tabulky," řekl na tiskové konferenci předseda představenstva Bohumil Paukner.

"Nebyli jsme z umístění v předchozím ročníku šťastní. Osobně si myslím, že sportovně jsme možná měli nejkvalitnější tým ze všech předchozích let, ale určitá chemie v týmu nefungovala a výsledky se nedostavovaly jako v minulých letech. Věřím, že změny, které nastaly, povedou ke zlepšení výkonnosti a výsledků," doplnil výkonný ředitel Michal Šrámek.

Na lavičce Dukly skončil po necelých sedmi letech trenér Luboš Kozel, kterého nahradil zkušený lodivod Jaroslav Šilhavý. "Samozřejmě jsem rád, že můžu po půlroční pauze být opět na ligové scéně v takhle slavném klubu. Nemůžu se už dočkat, to svrbění už tady je," podotkl Šilhavý.

Radost hráčů Dukly Praha
zdroj: ČT4 autor: Michal Doležal

Duklu po minulé sezoně opustili Tomáš Berger, Jakub Mareš, Kaspars Gorkšs, Václav Vašíček, Michal Breznaník, Josip Jurendič a David Tetour. Pražané naopak angažovali zkušené Ondřeje Kušníra, Jana Šimůnka a Jakuba Podaného, přišli i Štěpán Koreš a nigerijský mladík Peter Olayinka. Z hostování se vrátil Jan Juroška a do kádru se dostali i dva mladíci - Ondřej Brejcha a Ladislav Vopat.

"Probíhá nějaká stabilizace kádru, změn bylo víc, než jsem si zpočátku představoval. Musím kluky pochválit, věřím, že když to takhle bude pokračovat, jsme schopni dát tým natolik dohromady, abychom pak mohli pomýšlet na vyšší mety a navázat na zápasy, co se tu hrály. Chyběl tomu vždy kousíček, aby se nějaké předkolo Evropské ligy hrálo. Může to být takovým snem," prohlásil nový kouč.

Na Julisce jsou především rádi, že se jim podařilo dotáhnout příchody zkušených zadáků Šimůnka, Kušníra a Podaného. "Dukle po odchodu Gedeona chyběl nějaký článek, který by zavelel a ostatní se o něj mohli opřít. Věřím, že nově příchozí budou tvořit ten základ pro mladé kluky, kteří vedle nich porostou," pokračoval Šilhavý.

Dukle výsledkově vyšla příprava, z osmi zápasů prohrála jen jednou a na závěr porazila anglický Norwich 3:1. "Byť to nebyla plná sestava z Premier League, byl to velice dobrý tým. Hodně si ceníme toho vítězství. Věřím, že je to povzbuzení a motivace pro všechny," dodal čtyřiapadesátiletý stratég.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články