Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Dukla se vrací k tradiční barevné kombinaci dresů

Praha - Fotbalová Dukla Praha na Julisce představila nové vínovo-žluté dresy, jimiž chce navázat na 40 let starou tradici a odkaz nejslavnější éry klubu. Poprvé v nich celek z Dejvic vyběhne v neděli k domácímu utkání proti obhájci titulu mistrovské Spartě.

Fotbalová Dukla představila staronové dresy
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Už delší dobu jsme přemýšleli nad tím, že dresy by měly být více podobné těm, které Dukle v minulosti přinášely největší úspěchy. Je to další krok k historii klubu. Dresy jsou na hráčích moc hezké. I oni mají lepší pocit, když nosí něco, co jim sluší," řekl trenér Luboš Kozel.

Domácí varianta má vínové triko, pro venkovní zápasy zůstává žlutá. Dukla v této barevné kombinaci nastupovala až do 70. let, poté převládla žlutá varianta. Vínová a žlutá mají symbolizovat barvy hlavního města Prahy.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová Dukla představila staronové dresy

Tým z Julisky věří, že nové dresy mu přinesou štěstí už v nedělním prestižním souboji se Spartou. "Bodově jsme se vstupem do sezony spokojeni, ale určitě bychom chtěli střílet víc branek. Věřím, že nám dresy pomohou a přinesou více štěstí než staré," řekl Kozel.

"Doufám, že nám přinesou víc vstřelených gólů, i když dresy za nás góly nedají. Tak aspoň z pověrčivosti," dodal s úsměvem záložník Marek Hanousek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články