Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dukla porazila Hradec poosmé za sebou, nováčka přehrála 3:0

Praha - Poosmé za sebou zvítězila Dukla v první lize nad Hradcem Králové, tentokrát nováčka v domácím prostředí přehrála 3:0 a připsala si první tříbodový zisk v sezoně. Na Julisce se trefili v páté minutě Michal Smejkal a v závěru Španěl Néstor z penalty a další náhradník Dominik Preisler.

Radost fotbalistů Dukly
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Dukla začala lépe a už v páté minutě otevřela skóre. Tetour z rohu našel hlavičkujícího Smejkala, který brankou stylově oslavil svůj 150. ligový zápas kariéry. Odpovědět mohl Malinský, ale po průniku z levé strany zamířil vedle.

Domácí pak zahodili výbornou šanci na druhý gól. Tetour po Plašilově chybě v rozehrávce našel před brankou volného Beauguela, jenže francouzský útočník špatně zpracoval míč a gólman Ottmar stihl zasáhnout.

"Votroci" zhruba po hodině hry převzali iniciativu. Žondra zblízka zakončoval nepřesně, tvrdou ránu Martana zpoza šestnáctky Hroššo vytáhl na roh a Mareš z přímého kopu těsně minul branku Dukly.

Pražané nepříjemné chvilky přežili a pojistili své vedení. Koval v pokutovém území udělal kličku Ottmarovi, který ho stáhnul, a rozhodčí nařídil penaltu. Tu v 76. minutě bezpečně proměnil Néstor.

Hradec v závěru odpadl a Dukla čtyři minuty před koncem přidala ještě třetí branku. Po Néstorově přihrávce se trefil přesnou střelou k tyči obránce Preisler a mohl se radovat z premiérového ligového gólu v kariéře.

Dukla Praha - Hradec Králové 3:0 (1:0)

Branky: 5. Smejkal, 76. Néstor z pen., 86. Preisler. Rozhodčí: Julínek - Paták, Peřina. ŽK: Smejkal - Zorvan, Ottmar. Diváci: 1415.

Dukla: Hroššo - Kušnír, Štetina, Smejkal, Podaný - Hanousek, Považanec, Tetour (72. Koval) - Olayinka (84. Preisler), Beauguel, Čajič (63. Néstor). Trenér: Šilhavý.

Hradec: Ottmar - Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra - Martan (82. Pázler), Mareš, Vlkanova (57. Zorvan), Schwarz (57. Trubač), Malinský - Žondra. Trenéři: Frimmel a Pilný.

Jaroslav Šilhavý (trenér Dukly): "Dalo by se říct, že ten rychlý gól trošku ovlivnil zápas. Nicméně myslím, že v prvním poločase tam byla řada nepřesností z obou stran. My jsme nedotáhli akce, které byly slibně rozvinuté. Mohli jsme být nebezpeční po centrech do vápna, byl tam špatný výběr místa a nedůraz. Hradec druhý poločas cítil šanci, byl nepříjemný a při tom trestňáku jsme měli obavy, bylo to docela blízko. Zaplaťpánbůh jsme to zvládli a penalta to zlomila. Jsem rád, musím kluky pochválit, tenhle výsledek jsme doma potřebovali. My to mužstvo dáváme dohromady a věřím, že tímhle výsledkem to nastartujeme ještě víc. Motivaci do práce máme a věřím, že se budeme ještě zlepšovat."

Bohuslav Pilný (trenér Hradce): "Celkem aktivně jsme začali, ale z první standardky jsme inkasovali gól. To určilo ráz celého prvního poločasu, kdy Dukla byla nebezpečná v rychlém přechodu. My jsme byli nepřesní a málo agresivní. Do té penalty bylo na spadnutí naše vyrovnání, bohužel se nestalo. Po krásné kolmici z jedné jsme udělali faul, zápas se zlomil na 2:0 a pak už si to Dukla pohlídala a byla pánem na hřišti. My jsme doplatili na ten úvod zápasu, ale pro nás určitě liga nekončí. Spíš se s ní seznamujeme a připravíme se co nejlépe na další zápas s Jihlavou."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články