Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Dukla po čase bodovala, s Příbramí hrála nerozhodně

Praha - Sérii tří porážek ukončili hráči pražské Dukly, kteří na domácím hřišti remizovali s Příbramí 1:1. Pražský tým na Julisce poslal do vedení Lukáš Štetina, ještě v prvním poločase však vyrovnal z penalty Jakub Řezníček.

Dukla Praha - Příbram
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Po úvodním oťukávání Dukla skórovala hned z první střely utkání. Kalouda v 17. minutě našel z přímého kopu Štetinu a slovenský stoper hlavou nedal gólmanovi Hruškovi šanci.

Příbram odpověděla Tarczalovou povedenou střelou, kterou brankář Rada s obtížemi vytěsnil na roh. Ve 34. minutě už hosté vyrovnali. V pokutovém území fauloval Marek Hanousek a nařízenou penaltu přesvědčivě proměnil Řezníček. Ten zařídil i třetí branku Středočechů na jaře.

Dukle poté mohl vrátit vedení Kalouda, ale křížnou ranou těsně minul. Na druhé straně krátce před pauzou neuspěli v dobré pozici Tomáš Pilík ani dorážející Mašán.

Také do druhého poločasu vstoupily oba týmy opatrně. Po hodině hry domácí Romera nacentroval do šestnáctky na Bergera, jehož hlavička skončila opět vedle. V závěru ještě příbramský Zeman vyzkoušel prudkým pokusem Radovu pozornost. Příbram tak nedokázala Duklu porazit ani v šestém prvoligovém střetnutí.

Dukla Praha - 1. FK Příbram 1:1 (1:1)

Branky: 17. Štetina - 34. Řezníček z pen. Rozhodčí: Jech - Urban, Machálek. ŽK: Marek Hanousek, Jakub Mareš - Krbeček, Zeman, Pleško. Diváci: 1558.

Dukla: Rada - Romera, Božič, Štetina, Hanzel (84. Marek) - Kalouda, Gedeon (72. Hlinka), Marek Hanousek (72. Černý) - Jakub Mareš, Pospěch, Berger. Trenér: Kozel.

Příbram: Hruška - Jugas, Zápotočný, Mišůn, Pleško - T. Pilík (87. Jiří Mareš), Krbeček, Tarczal, Mašán (79. Danoski), Zeman (90.+1 Švancara) - Řezníček. Trenér: Čuhel. 

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Vstoupili jsme do utkání poměrně slušně, s aktivitou a snahou jít za gólem. V úvodu jsme měli navrch a standardkou jsme si pomohli k vedení. Věřil jsem tomu, že se uklidníme a půjdeme nahoru. Velmi laciná penalta se na nás projevila a od té chvíle jsme byli velmi nejistí v kombinaci a dělali moc chyb. Soupeř se zlepšil a byl v protiútocích nebezpečnější. Remíza i z mého pohledu je asi zasloužená. Jsem zklamaný, vyprodukovali jsme jednu střelu na branku, což je strašně málo. Na mužstvu se projevily poslední výsledky. Klid a pohoda ve hře, která tam předtím byla, tam momentálně není. Musíme to zlomit někdy příště."

Petr Čuhel (trenér Příbrami): "My bojujeme o každý bod, minulý zapas jsme nezvládli v koncovce, teď se nám to podařilo. Zase jsme měli horší začátek, laciný gól ze standardky, hodně ztracených balonů ve středu hřiště, to snižovalo náš výkon. Po našem gólu jsme se zvedli, měli jsme několik rychlých brejků do brankových příležitostí. V druhém poločase jsme se nedostali až pod tak velký tlak, ale už jsme nebyli tolik nebezpeční. Spokojenost asi částečná s bodem, ale pokud by byl lepší výkon v útočné fázi, mohli bychom si odvést všechny tři body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články