Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Dukla otočila čtyřmi góly malé pražské derby s Bohemians

Praha – Fotbalisté Dukly Praha zvítězili v 7. kole ePojištění.cz ligy nad Bohemians 1905 jednoznačně 4:1. Hosté z Vršovic sice vedli po přesném zásahu Maška, ve 24. minutě však vlastním gólem nechtěně srovnal Dostál. Před odchodem do kabin navíc obdržel červenou kartu Havel, což domácí mužstvo po změně stran třemi góly tvrdě potrestalo. V 66. minutě otočil stav Považanec a poté přidali další branky Kušnír s Néstorem. 

Celek z Julisky porazil "Klokany" v lize poprvé po šesti zápasech a ukončil čtyři kola trvající sérii bez vítězství. Naopak Bohemians nebodovali po předchozích dvou výhrách.

Jako první dostali míč do sítě ve 12. minutě domácí, Olayinkův gól však sudí chybně pro domnělý ofsajd neuznali. Hned z protiútoku navíc udeřili hosté. Luts poslal z levé strany centr před branku a Mašek hlavičkou k tyči otevřel střelecký účet duelu. Posila Bohemians se trefila ve druhém ze tří utkání v zelenobílém dresu.

Dukla přidala a ve 24. minutě srovnala krok. Hostům tentokrát nevyšla ofsajdová past, Čajič poslal centr do vápna a obránce Dostál si nešťastně srazil balon do vlastní sítě.

Ve 43. minutě si svěřenci trenéra Koubka zkomplikovali další průběh utkání. Juroška přebral na hranici ofsajdu kolmici od spoluhráče, hostující Havel jeho únik zastavil zatažením a sudí Příhoda mu udělil červenou kartu.

Dukla po pauze v přesilovce diktovala tempo, ale k vyloženým šancím se zprvu probíjela těžce. V 58. minutě centroval z levé strany Preisler, jenže Považanec z malého vápna překonal branku.

Bohemians i v oslabení sympaticky hrozili z brejků. V 65. minutě hlavičkoval po jednom z nich Holenda, své dlouhé čekání na ligový gól nicméně nezlomil, protože jej vychytal Rada.

Domácí vzápětí otočili skóre. Po závaru ve vápně se míč odrazil k Považancovi a ten přesnou přízemní střelou k tyči nedal hostujícímu brankáři Budinskému šanci. Deset minut před koncem pojistil náskok Kušnír a v 90. minutě přidal čtvrtý gól střídající Španěl Néstor.

7. kolo první fotbalové ligy:

Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 4:1 (1:1)

Branky: 24. vlastní Dostál, 66. Považanec, 80. Kušnír, 90. Néstor - 12. Mašek. Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Hájek. ŽK: Juroška, Kušnír - Luts, Jirásek. ČK: 44. Havel (Bohemians). Diváci: 3147.

Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Bezpalec, Preisler - Hanousek, Považanec (87. Vopat), Tetour - Juroška (59. Néstor), Olayinka, Čajič (73. Miloševič). Trenér: Hynek.

Bohemians 1905: Budinský - Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Hašek, Mašek (67. Jindřišek), Hubínek, Jirásek, Luts (88. Berger) - Holenda (75. Jeslínek). Trenér: Koubek.

Ohlasy po utkání fotbalové ligy Dukla - Bohemians 1905:

Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Kdybych to měl zhodnotit dvěma slovy, tak řeknu krásně splněno. Obrovská spokojenost. Pro nás bylo důležité, abychom se odrazili do podzimu a mohli pracovat více v klidu. Bodů jsme měli málo. Že jsme vyhráli doma při mé premiéře, to je krásné. Bohemka byla bojovná a celý první poločas jsem nebyl spokojen s tím, jakým způsobem jsme v defenzivě přistupovali k našemu taktickému záměru. Propadali jsme v tom, co jsme chtěli hrát, a kvůli tomu jsme dostali první branku. O poločase jsme udělali korekce a druhý poločas jsme to plnili, i když celkově tomu pomohlo vyloučení. Pro některý tým by to vyloučení v určité fázi nemuselo být úplně dobré, ale nám to jednoznačně prospělo, protože jsme tým, který chce hrát a kombinovat. Jsem rád, že jsme převahy využili a dali krásné góly."

Miroslav Koubek (trenér Bohemians): "Dukla vyhrála zaslouženě. Výsledek je samozřejmě ovlivněný tím vyloučením. Dokonce jsem slyšel, že před vyloučením jejich hráč vybíhal z ofsajdu. Ještě se na to musím podívat. Do té doby to bylo 1:1 a byly tam pasáže, kdy jsme předváděli dobrou hru. Dukla ale od začátku tahala za silnější konec, to jsem cítil. Dávali dobré průnikové přihrávky, s kterými jsme měli problémy. Byli na nás dobře připraveni. Je těžké hrát proti kombinačně silné Dukle o jednoho muže míň. Možná, že proti jiným mužstvům by se nám hrálo v deseti lépe, ale proti Dukle jsem věděl, že je zle, že si nás povodí. A to se stalo. Síly ubývají, soupeř našel skulinky a v závěru už jsme trochu rezignovali. Byl jsem zvědavý, jak zareagujeme po dvou úspěšných zápasech. Do vyloučení to v žádném případě nebyl propadák, ale potom už nebylo co řešit."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články