Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dukla nechce být v první lize za otloukánka

Praha – Příchod Dukly Praha do první fotbalové ligy znamená pro funkcionáře tradičního pražského celku mnoho radostí, postup přináší ale i některé starosti. Jako třeba částečnou rekonstrukci fotbalového stadionu na Julisce. Ve vzduchu je ale i otázka konkurence schopné sestavy. "Víme, že to pro nás nebude jednoduché, ale my jsme o to stáli a vítáme to. Bude to pro nás výzva," tvrdí trenér Dukly Luboš Kozel.

Podle Kozla na Julisku ligový fotbal prostě patří. Myslí si to i předseda představenstva Martin Lafek. "Poznáváme ale, že to je i spousta práce. Jak to vnímám i z řad hráčů, kteří Duklu proslavili, jsou všichni rádi, že je Dukla zase zpátky a pevně věříme, že to nebude na krátkou dobu," říká muž, který část kariéry strávil i ve Slavii Praha.

"To pro mě byla obrovská škola života, spoustu věcí jsem se tam naučil a ve své pozici se z toho dnes snažím maximálně těžit. Mým úkolem je zajistit komfort pro tým a tak, jak vnímám postup Dukly do první ligy, zájem partnerů je i intenzivnější," přiznává s tím, že Dukla má zajištěný pětatřicetimilionový rozpočet na nadcházející sezonu. "Chceme dělat fotbal tak, abychom na ekonomiku viděli. Peněz ve sportu je málo a doufám, že ekonomika v klubu zůstane v klubu zdravá."

Lafek by si přál, aby na Julisku chodilo diváků ještě víc než v minulém ročníku. Pravidelně se jich sešlo okolo tisícovky. "Práce přilákat do hlediště fanouška je pořád výzvou. Jsem přesvědčen o tom, že fanoušek si na Julisku cestu najde. Je to krásný stadion a půjdeme naproti tomu, že budeme vytvářet program, který vyvrcholí kvalitní hrou a bude příjemně stráveným večerem."

Je nám líto, video expirovalo.
Před fotbalovou Gambrinus ligou

Tomu má napomoci i úprava stadionu, která v těchto dnech vrcholí. "Hlavní tribunu čeká kompletní rekonstrukce, aby splnili projekt Stadiony 2012 a požadavky svazu. Vznikne i prostor pro VIP hosty pod střechou hlavní tribuny, odkud je nádherný výhled nejen na fotbal, ale i na celou Prahu," slibuje sportovní ředitel Dukly Günter Bittengel.

Vzniknout by měl i oddělený sektor pro hostující fanoušky. "Každého půl roku se regeneruje hřiště, věřím, že do začátku ligy to bude opět zelený a kvalitní trávník. Nedisponujeme vyhříváním plochy, ale došli jsme k dohodě, že ho zbudujeme během reprezentační pauzy na začátku října," dodává.

Co se sportovní stránky týče, Kozel doufá, že bude vidět tým, který má v nejvyšší fotbalové soutěži konkurenceschopnost. "Výraznější stopu v lize zanechali asi jen Patrik Gedeon a Jan Vorel. Jinak hráči ligové starty mají, ale že by se dlouhodobě prosadili v první lize, to u nich nebylo. Doufám, že nebudeme hrát jen epizodní roli. Uvidíme, jak jsme adaptabilní i na vyšší úroveň."

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články