Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dukla na Sigmě úspěšně zakončila svůj ligový podzim

Olomouc - Utěšeným způsobem završit podzimní část sezony se podařilo hráčům Dukly Praha. Ti vyhráli na hřišti olomoucké Sigmy těsně 2:1 po rozdílové brance Marka Hlinky a mohou se těšit ze své vynikající bilance - z posledních 12 zápasů podlehli jen jednou, a to pražské Spartě. Dukla "přezimuje" na čtvrtém místě ligové tabulky.

Sigma Olomouc - Dukla Praha
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Olomouc je momentálně v krizi, na což se snažil trenér Zdeněk Psotka zareagovat změnami v sestavě, když Koutného s Vepřekem nahradili Schulmeister s Wijaarsem. Ani to však příliš nepomohlo a Dukla měla od začátku více ze hry. Už v páté minutě mohla Dukla vést, když Pospěch poslal parádní kolmicí do tutovky španělského forvarda Néstora - ten obešel brankáře Zlámala, ale pak trefil jen boční síť. O dvě minuty později po zaváhání Wijlaarse vyrazil Marešův pokus Zlámal.

Sigma zahrozila v desáté minutě, když centr Schulmeistera odvrátil před dobíhajícím Ordošem na roh Romera. Z následné standardky pak Ordoš chytrým volejem málem překonal Radu. Hosté se ujali vedení ve 21. minutě. Chybu Ordoše s Wijlaarsem ve středu pole Dukla tentokrát rychlým výpadem potrestala, když Néstor místo kličky volil ránu a prostřelil bezmocného Zlámala. Jenže o dvě minuty později Ordoš chybu napravil, když parádně vysunul Doležala a ten střelou k tyči vyrovnal na 1:1.

Dukla ale nadále domácí tým hodně zlobila a velké šance měli Pospěch a především Mareš, který však po centru Néstora přestřelil. Také ve druhé půli dvojice hostujících útočníků Pospěch - Néstor zlobila domácí obranu, ale v zakončení se jim tolik nedařilo. Bombu Mareše zas vyrazil Zlámal. Až v 77. minutě šla Dukla znovu do vedení 2:1. Néstorův centr si tentokráte na malém vápně zpracoval na prsa slovenský záložník Hlinka a měl dostatek času, aby s přehledem poslal míč do branky.

O tři minuty mohl v podobné šanci přidat další branku Pospěch, ale Zlámal tentokrát skvěle zakročil. V závěru už si hosté výhru pohlídali a zaslouženě si z Hané odvezli všechny body.

Sigma Olomouc - Dukla Praha 1:2 (1:1)

Branky: 23. Doležal - 21. Néstor, 77. Hlinka. Rozhodčí: Orel - Peřina, Pilný. ŽK: Navrátil, Varadi, Škerle - Romera, Štetina. Diváci: 3 462.

Olomouc: Zlámal - Varadi, Škerle, Šindelář, Javůrek - Wijlaars, Houska - Schulmeister (57. Vepřek), Ordoš, Navrátil (78. Karaš) - Doležal (70. Lietava). Trenér: Psotka.

Dukla: Rada - Romera, Štetina, Vorel, Vrzal - Hlinka, Gedeon - Mareš (71. Kalouda), Marek Hanousek (90. Božič), Néstor - Pospěch (85. Marek). Trenér: Kozel.

Zdeněk Psotka (trenér Olomouce): "Výsledek je odrazem aktuální situace obou týmů. Dukla je v pohodě, má hodně bodů, osobní souboje řešila ofenzivně. Její pravá strana Romero a Néstor byla vynikající, vytvořila spoustu brankových situací. My jsme špatně rozehrávali už od stoperů. Při druhé brance bylo obrovskou chybou, že hráč měl tolik času v pokutovém území. Dukla byla sebevědomější, lepší v řešení situací jeden na jednoho a zaslouženě zvítězila. Chtěli jsme po podzimu minimálně o šest bodů více, jsme ve druhé polovině tabulky, budeme hrát o záchranu. Máme obrovské výkyvy ve výkonech hráčů. Na křídlech jsme protočili několik hráčů a ti nás nepodrželi. Tento týden budeme s vedením klubu řešit, co budeme dělat dál."

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Chtěli jsme potvrdit výkon i výsledek z Liberce. A to se povedlo. Vytvořili jsme si snad osm gólových šancí a mohli jsme rozhodnout dříve. Nechali jsme Sigmu vyrovnat, ale pak jsme výbornou ofenzívou dokázali ještě zápas dostat na naši stranu. Po porážce se Spartou jsme se zvedli a jsme rádi, že jsme závěr podzimu zvládli a jsme v popředí tabulky."

Marek Hlinka (hráč Dukly, autor vítězné branky): "Připravovali jsme se na křídelní hru, která se nám dařila. Věděli jsme, že Sigmu můžeme přehrát. Při mé brance jsem měl hodně času. Nejdřív jsem chtěl střílet, ale když jsem viděl ten prostor, tak jsem si míč zpracoval a trefil to k tyči. Trenér Kozel nám říkal, že Sigma nenabírá hráče, tak jsem šel do pokutového území a Néstor mě perfektně našel."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články