Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dukla hrála doma na druhý pokus s Příbramí bez branek

Praha Dohrávka 11. kola se na stadionu Dukly obešla bez branek, když domácí hráli 0:0 s hostující Příbramí. Zápas byl v pátek 17. října předčasně ukončen kvůli výpadkům světel na Julisce, na druhý pokus se na dejvickém stadionu vše obešlo bez technických problémů.

Dukla Praha - Příbram
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Dukle vedle dlouhodobě zraněného Vorla chyběl i jeho tradiční stoperský partner Štetina, který pykal za čtyři žluté karty. Ve středu obrany tak zaskočili mladíci Jeřábek s Polomem. První možnost měla ve 12. minutě Příbram. Po rohu propadl míč k Hájovskému, jehož ukrytou střelu musel brankář Rada vyrazit. Další minuty pak dlouho nabízely jen boj mezi oběma šestnáctkami.

Dukla častěji držela míč, ale poprvé ohrozila soupeřovu branku až v poslední minutě první půle. Ránu Marka Hanouska nadvakrát chytil gólman Boháč. Příbram vstoupila do druhé půle lépe a hrozila především ze standardních situací. Po jedné z nich Zápotočného hlavičku vyrazil dobře postavený Rada. Dukla odpověděla Bergerovou zblokovanou střelou a dvěma nepřesnými pokusy střídajícího Považance.

Na druhé straně z dálky minul Fillo a 734 mrznoucích diváků v ochozech dál marně čekalo na strhující fotbal. Dukla tak i v sedmém vzájemném utkání v nejvyšší soutěži udržela neporazitelnost. Příbram alespoň počtvrté z posledních pěti ligových utkání uhájila čisté konto.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dukla - Příbram

Dukla Praha - 1. FK Příbram 0:0

Rozhodčí: Hrubeš - Kříž, Arnošt. Bez ŽK. Diváci: 734.

Dukla: F. Rada - Karavajev, Jeřábek, Polom, Matěj Hanousek - Marek Hanousek, Gedeon, Čajič (62. Považanec) - Berger (75. Néstor), Beauguel, Krmenčík. Trenér: Kozel.

Příbram: Boháč - Sus, Zápotočný, Hájovský, Neves - Pilík (90. Hajrapetjan), Hnaníček, Deli, Fillo (78. T. Krbeček), M. Zeman (90.+1 Krameš) - Řezníček. Trenér: Tobiáš.

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Výsledek 0:0 je asi zasloužený. Ač jsme asi měli větší držení míče a celý zápas se snažili dostávat do zahuštěné obrany Příbrami, tak se nám to nedařilo. Když měla Příbram šanci, tak přechod do útoku měla velmi rychlý, a když se dostala ke standardce, nám trvalo dvě tři minuty, než jsme se z ní dostali. K tomu, abychom vyhráli, bychom museli být víc kreativní a mít rychlejší kombinaci, což se nám nedařilo. Příbram proti tomu prvnímu utkání (ukončeno po prvním poločase za stavu 2:1 pro Duklu) trochu taktiku pozměnila, hřiště ještě víc zúžila, zatáhla dolů. Bylo to o tom, jestli dáme gól a hra se změní. Bohužel na to jsme ve finále vyprodukovali strašně málo."

Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): "My jsme první poločas sehráli skvěle takticky a soupeře jsme do ničeho nepouštěli, hráli v bloku a dobře bránili. Věděl jsem, že když přežijeme poločas, tak ten druhý bude trošku jiný, což také byl. Tam jsme se dostali hlavně ke standardním situacím, které jsou naší zbraní. Zlobili jsme Duklu, byla tam řada polomožností, ale i velkých šancí. Zápas skončil spravedlivou remízou. Hráli jsme proti těžkému soupeři, bod bereme všemi deseti. Z prvního zápasu jsme si vzali obrovské poučení z hlediska taktiky. Minule jsme takticky propadli a až v závěru poločasu se maličko chytili. Dnes jsme celý zápas zvládli na vysoké úrovni, takže rozdíl obrovský." 


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články