Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dukla hostí na Strahově rozjetý Jablonec

Praha – Podruhé během čtyř dnů se v rámci 11. kola Gambrinus ligy utkají fotbalisté Dukly a Jablonce. Obě utkání ale budou mít asi pramálo společného. V poháru stačila Severočechům k postupu i prohra 2:3, navíc se hrálo na Julisce, zatímco liga se musí hrát kvůli rekonstrukci trávníku na Strahově. Slávisté se chtějí vymanit ze spodních pater tabulky a k tomu potřebují porazit poslední České Budějovice. Souboj bude zajímavý i tím, že týmy vedou původem jihočeští trenéři, navíc kouč hostů František Cipro prožil ve Slavii nejlepší léta své hráčské i trenérské kariéry. Utkání Dukla - Jablonec vysílá od 18:20 v přímém přenosu ČT4 a sportživě.cz.

Dukla Praha - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Dukle možná ani změna stadionu nebude vadit, pro nás je nadějí, že na Strahově bude lepší trávník než na Julisce," míní kouč hostů František Komňacký. Dukla v posledních pěti domácích soutěžních zápasech vstřelila v průměru tři góly. "I přes azyl na Strahově to bereme i kvůli podobnosti stadionu jako typické domácí utkání a v těch ukazujeme, že jsme silní," uvedl trenér Pražanů Luboš Kozel.

Slovácko za sebou nemá vydařený týden. Nejdříve přišlo o ligovou sérii bez prohry proti Plzni, pak vypadlo v poháru s Ostravou. I proto bude mít v Hradci Králové dost motivace, aby se znovu vrátilo na úspěšnou vlnu. "Hradec nemá zatím tak dobrou sezonu jako loni a nám se proti tomuto soupeři loni dařilo," připomněl trenér Miroslav Soukup.

Slavia je po příchodu trenéra Františka Straky pod velkým tlakem fanoušků, případná další prohra by znamenala už přímé ohrožení sestupovými vodami. Známý motivátor Straka proto hráče burcuje a závěr tréninkového týdne se odehrál za zavřenými dveřmi. Pro něj osobně má utkání náboj o to větší, že se postaví klubu, v němž fotbalově vyrůstal a který vede jeho někdejší trenérský učitel Cipro, s nímž působil společně v Teplicích. "Uděláme maximum pro tři body, které jsou pro nás velice důležité. Snažíme se o to, aby hráči vnímali jen zápas a aby na něj byli plně soustředění. Jedna věc je, že jim to opakujeme, ale samotná realita je pak jiná. Hráči okolí pochopitelně vnímají, nejsou hluší a slepí," uvedl Straka.

Jihočeši letos jako jediní ještě nevyhráli, ale po příchodu Cipra se zlepšila jejich defenziva a na ní budou stavět i v Edenu. "Za posledních pět kol jsme prohráli jen jednou, dostali tři góly. Na druhou stranu jsme ani jednou nevyhráli a dali jen jeden gól," konstatoval zkušený kouč. Klub, v němž strávil tolik let, šetřit nebude. "Potřebujeme se chytit a věřím, že pak se to už zlomí. Bude ale těžké vyhrát, soupeř doma hraje úplně jinak než venku, a navíc je v situaci, kdy bude hrát jako o život," uvedl Cipro.

Do Příbrami, které v posledních dvou zápasech selhala defenziva, přijede Olomouc. Její trenér Zdeněk Psotka po opakovaném udělení disciplinárního trestu za korupci a odečtu bodů sáhl k motivačním tréninkům, jeho tým by rád využil vyrovnanosti soutěže k cestě vzhůru tabulkou. Domácí David Vavruška slibuje, že ani hodně inkasovaných gólů nic nezmění na tradiční taktice. "Chceme se nadále prezentovat útočným fotbalem. Nemyslím si, že kdybychom betonovali, že bychom dnes měli 12 bodů a 14 vstřelených branek. Jen bychom zase všechny otrávili," řekl Vavruška před soubojem dvou nejmladších ligových trenérů.

Plzeňští fotbalisté se musejí rychle přeorientovat ze sváteční atmosféry na Nou Campu na domácí ligu. Trenér Pavel Vrba si slibuje, že se to proti Žižkovu podaří i proto, že místo důsledné defenzivy teď jeho tým bude muset tvořit. "Žižkov bude asi spíš vycházet ze zajištěné obrany a spoléhat na brejky, a tak na nás bude, abychom tvořili a hráli kombinačně," řekl Vrba, jehož týmu se ale hra do "plných" letos příliš nedaří. Z pěti domácích utkání vyhrál mistr pouze dvakrát. Hosté po návratu do ligy venku ještě nevyhráli.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na utkání Dukla - Jablonec
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články