Dukla chce napravit nepovedený podzim, pomoci má i Breznaník

Praha - Fotbalisté Dukly loni zažili nejhorší podzim od svého návratu do první ligy v sezoně 2011/12 a na jaře se chtějí z jedenáctého místa posunout do horních pater tabulky. Nejvýraznější zimní posilou dejvického klubu je slovenský záložník Michal Breznaník, který přišel ze Sparty na půlroční hostování s opcí.

Svěřenci Luboše Kozla na podzim nedokázali vyhrát hned několik slibně rozehraných zápasů, v 16 kolech získali 19 bodů a mají jen čtyřbodový náskok na sestupové pásmo. "V létě jsme deklarovali, že vzhledem k posílení očekáváme, že mužstvo na podzim zahájí cestu od šestého místa směrem vzhůru a bude bojovat o poháry. Při pohledu na dnešní tabulku to vypadá, že jsme si spletli směr," řekl předseda představenstva Dukly Bohumil Paukner.

"Proto nepřekvapí, že vedení Dukly Praha je s umístěním A-mužstva nespokojeno. Jsem rád, že nespokojeni jsou i hráči, kteří jsou odhodláni jít na jaře vzhůru a udělat pro to všechno," doplnil Paukner. Zlepšení očekává i jeho bratr a majoritní vlastník klubu Petr Paukner. "Dojde k tomu, že Dukla bude po březnové valné hromadě bez jakýchkoliv dluhů a závazků, které měla z minulosti a týkaly se všech možných oblastí. Myslím si, že realizačnímu týmu a celému mužstvu jsou vytvořeny ekonomické podmínky, kterým by pak měly odpovídat výkonnost a umístění v tabulce," prohlásil Paukner.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Dukly zamířil z pražské Sparty útočník Michal Breznaník

V zimě Pražané vedle Breznaníka získali útočníka Václava Vašíčka na hostování s opcí z Olomouce, stopera Michala Smejkala z Mladé Boleslavi a brankáře Lukáše Hrošša z Liberce. Z druholigových hostování se vrátili univerzál Jan Juroška a konžský útočník Bidje Manzia. Naopak další slovenský gólman Martin Chudý a obránce Michal Jeřábek odešli do Teplic, zapůjčení ofenzivní hráči Michael Krmenčík a Tomáš Přikryl zamířili zpět do Plzně, respektive do Sparty.

Michal Breznaník: "Měl jsem i jiné možnosti, ale Dukla je zajímavý klub a myslím, že mají dobrý herní styl a bude mi to sedět. Je to takový rodinný klub, výborný kolektiv a zatím se tu cítím dobře."

"Z mého pohledu se doplnily odchody a je to srovnatelné s podzimním kádrem. Věřím, že všichni noví hráči prokážou kvalitu, mužstvu pomůžou a tím pádem Dukla pomůže i jim," uvedl Kozel, který si slibuje hodně od Breznaníka. "Doufám, že bude posilou, proto jsme ho chtěli. Vím, že to je hráč, který umí vstřelit branku, umí ji připravit. Efektivita je u těchto ofenzivních hráčů důležitá," konstatoval trenér.

Jeho mužstvo absolvovalo zimní přípravu bez porážky, ze sedmi zápasů pětkrát vyhrálo a dvakrát remizovalo. Druhou část sezony Dukla zahájí páteční domácí předehrávkou s Libercem. "Start je důležitý, protože pokud bychom ho zvládli, je to určitý klíč k posunu nahoru," uvedl Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články