Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Duely Baníku s Teplicemi slibují gólovou nadílku

Ostrava – Baník Ostrava se v 15. kole Gambrinus ligy loučí s domácím publikem. Čekají je nepříliš oblíbené Teplice. Baník dokázal od zisku posledního titulu v roce 2004 v devíti utkáních Severočechy na Bazalech porazit pouze dvakrát. Pro fanoušky je ovšem utkání příslibem brankových hodů. Posledních pět vzájemných zápasů přineslo 23 gólů, což se blíží průměru pěti branek na utkání. Zápas má výkop v 18:00, přímý přenos na ČT sport a našem webu začíná o půl hodiny dříve.

Čtyřmi trefami do vzájemné bilance přispěli Štěpán Vachoušek a Aidin Mahmutovič, který je však nyní dlouhodobě mimo hru. Kouč Baníku Martin Svědík považuje jeho absenci za citelné oslabení teplické ofenzivy. "Ale mají kádr na to, aby ho nahradili. Především další zahraniční hráči vnesli do hry Teplic nadstandard a kreativitu, umí si vytvářet šance i dávat góly," řekl ostravský trenér.

Slezané se potácejí na srovnaném chvostu prvoligové tabulky a i vinou šňůry pěti zápasů bez vítězství dlouhodobě figurují nad sestupovým pásmem. Svědík dal v reprezentační přestávce i na konci podzimní části hráčům zabrat a věří, že nahoru půjdou i individuální výkony. "Nejen co se týče proměňování šancí, ale také v předfinální fázi, konstruktivním odebráním míče a v kreativitě. Individuální výkony hráčů, kteří se o ofenzivu zasluhují, musí jít nahoru," řekl Svědík.

Teplice si za poslední čtyři kola připsaly jedinou výhru. I tak už jsou jistým třetím týmem podzimní části, k čemuž jim dopomohlo sobotní zaváhání Liberce s Duklou. "Po domácí remíze s Libercem je v nás touha dohnat bodovou ztrátu," řekl kouč Zdeněk Ščasný. Baník je pro něj nepříjemný svou nevyzpytatelností. "Dokáže kohokoliv porazit, jako například Liberec, na druhou stranu dokáže s kýmkoliv prohrát, což ale provází skoro všechna mužstva v letošním ročníku. Je to mladé, bojovné mužstvo s rychlým přechodem do útoku," podotkl Ščasný.

Ostrava po přídělech v úvodu sezony dokázala stabilizovat a stmelit defenzivu. Svědík tuší, že bude klíčové, jak se tým vypořádá s potentním útokem soupeře. "Ofenziva je největší silou Teplic. Dávají hodně branek, ale na druhou stranu prohrály například v Brně 2:3 a tam se ukázalo, že to je hratelný soupeř," dodal Svědík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články