Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Duel fotbalistů Belgie se Španělskem byl zrušen, domácí se bojí teroristických útoků

Brusel – Hrozba teroristických útoků opět zasáhla i do světa fotbalu. Belgický fotbalový svaz zrušil z bezpečnostních důvodů dnešní přípravný zápas se Španělskem. Doporučila to vláda. První tým světového žebříčku měl nastoupit proti úřadujícím mistrům Evropy od 20:45 v Bruselu, pořadatelé očekávali návštěvu 50 000 diváků.

Je nám líto, video expirovalo.
Belgie z bezpečnostních důvodů zrušila zápas se Španělskem

Belgie po pátečních teroristických útocích v Paříži, které se odehrály i v těsné blízkosti stadionu, na němž se hrál přátelský zápasem mezi Francií a Německem, zpřísnila bezpečnostní opatření. Za útoky v Paříži, jež si vyžádaly 129 obětí, údajně stojí Belgičan marockého původu Abdelhamid Abaaoud, který je nyní na útěku, zřejmě v Sýrii. Belgická policie v pondělí zasahovala v bruselské čtvrti Molenbeek.

"Vláda nás (v pondělí) večer oslovila s doporučením, aby se zápas se Španělskem v kontextu zvýšené hrozby teroristického útoku nehrál. Po konzultacích s dalšími organizacemi a se španělským týmem se federace rozhodla utkání zrušit," uvedl v prohlášení fotbalový svaz. "Chápeme zklamání fanoušků, ale za těchto okolností si nemůžeme dovolit žádné riziko," dodali belgičtí funkcionáři. 

Podle trenéra španělské reprezentace Vicenteho del Bosqueho hosté v Belgii strach necítili. "Trénovali jsme (v Bruselu) stejně jako před jakýmkoli jiným zápasem. Chtěli bychom hrát, hráči jsou zklamaní, ale chápu, že pokud panují obavy a nelze zaručit bezpečnost, musíte utkání zrušit," řekl Del Bosque před návratem do Madridu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články