Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Držmíšek skončil, sportovním ředitelem Slavie bude od ledna Kisel

Praha – Bývalý kapitán fotbalivé Slavie Karol Kisel, který po podzimní části prvoligové sezony ukončil aktivní kariéru, se podle očekávání stane novým sportovním ředitelem klubu. Ve funkci a zároveň v představenstvu nahradí na začátku příštího roku Miroslava Držmíška. Nejaktuálnějším cílem je podle Kisela složit mužstvo na jaro tak, aby se co nejrychleji zachránilo. Pražané jsou v tabulce jedenáctí s náskokem pouhého bodu na sestupové příčky.

Kisel, který už ve Slavii ještě během aktivní kariéry dělal manažera mládeže, se na novou funkci těší. "Cítím v sobě nadšení. Věřím svým krokům a filozofii. Věřím, že budu úspěšný a že se nám všem povede Slavii dostat někam jinam, než je teď," řekl Kisel. Dosavadní sportovní ředitel Držmíšek byl z představenstva odvolán. Vedle Kisela byl naopak zvolen i generální ředitel Jaromír Šeterle.

Ani po valné hromadě stále není jasné, zda Slavia získá nového investora. Spekuluje se, že by do klubu mohl akciově vstoupit ruský zájemce. "Jednání nejvyššího vedení, ne moje, probíhají. Uvidíme, jak to celé dopadne, zda nějaký vstup investora nastane. Zatím to tak není," uvedl Kisel. "Já v pozici sportovního ředitele od 1. ledna musím být připraven na variantu s novým investorem i bez něho. O to víc práce mám," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Kisel povede sportovní úsek Slavie

Případný příchod investora může hrát velkou roli v tom, jak Slavia během zimní přestávky dokáže posílit kádr. "Máme připravené alternativy pro jakýkoliv scénář. Záleží na majiteli, kterou cestou půjdeme. Musíme být připraveni na vše," řekl Kisel. "Plány na posílení máme jasné. Všechno se ale odvíjí od toho, jaké možnosti budou na to nakoupit další posily. Nebudu předbíhat jednání, ale v hlavě máme hodně jmen. Budeme se snažit tým jednoznačně doplnit na postu útočníka," doplnil nový slávistický sportovní ředitel.

Pražané si hodně slibují od návratu Jana Vošahlíka a především Karla Pitáka, kteří míří do Edenu z Jablonce. Byť jejich příchod ještě není podle Kisela úplně dotažený. "Karel byl pro nás jasná priorita, někoho zkušeného na hřišti i do kabiny jsme potřebovali. Něco tu dokázal, doufám, že na to naváže. Pořád má před sebou dva roky v top formě," řekl Kisel. "Nechtěl bych říkat, že Karel je náhrada za mě. Naopak věřím, že to bude ještě daleko lepší," dodal s úsměvem.

Piták: Návrat do Slavie je výzvou

Velká motivace pomoci Slavii zpět mezi elitu a nabídka, která se ve 33 letech neodmítá. Tak zhodnotil svůj přestup z Jablonce zkušený fotbalový záložník Karel Piták, který se vrací do pražského klubu po sedmi a půl letech. "Já jsem se o tom bavil s mnoha lidmi, jestli ano, nebo ne. Jablonec mi také nabízel prodloužení smlouvy o rok, ale tohle je nová výzva. Ve Slavii jsem něco prožil, ale v jejím dresu v Edenu jsem nikdy nehrál. Jsem rád, že si tam zahraju, a věřím, že Slavia půjde pomalu nahoru," řekl Piták.

Přestože se o jeho návratu spekulovalo delší dobu, Jablonec potvrdil dohodu až ve středu. "První kontakt byl asi před dvěma měsíci. Teď to poslední dva dny začalo být intenzivní a jsem rád, že to nakonec dopadlo," konstatoval ofenzivní záložník. Někdejší kapitán Slavie chce po podzimu jedenáctému celku tabulky pomoci k lepším jarním výkonům i výsledkům. "Je to velká výzva, fakt se na to těším a je obrovská motivace, aby Slavia šla pomalu nahoru. Také je ve čtvrtfinále poháru, takže je tam šance se dostat do Evropy," uvažoval Piták.

V nejbližší době by měl v Edenu stvrdit dohodu podpisem smlouvy. "Už jsme se o tom bavili, takže dnes nebo zítra by se to asi mělo podepsat. Mělo by to být na rok a půl plus nějaká opce," prozradil Piták. Z Jablonce odchází do Slavie společně se spoluhráčem Janem Vošahlíkem, ale v kabině staronového působiště už prý mnoho známých tváří nepotká. "Nikdo z mých bývalých spoluhráčů tam už asi nehraje, znám tam vlastně jen Standu Vlčka (vedoucího mužstva)," dodal bývalý hráč Hradce Králové nebo Salcburku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články