Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Druholigové týmy Zlína a Bohemians Praha vypadly z poháru

Praha – Pro dva druholigové kluby skončil fotbalový Ondrášovka Cup hned v prvním kole. Zatímco Zlín po remíze 1:1 na hřišti divizního Brumova prohrál v penaltovém rozstřelu 1:3, nováček druhé nejvyšší soutěže Bohemians Praha utrpěl porážku 0:1 v Roudnici nad Labem. Ta je zase nováčkem ČFL. Fotbalisté Sparty nastoupí ve druhém kole poháru na půdě nováčka ČFL Domažlic. Slavia ani nemusí opustit metropoli, protože se představí na půdě libeňského Meteoru Praha VIII. Soupeře oběma pražským klubům určily dnešní zápasy.

Do druhého kola postoupily oba exprvoligové celky. Ústí nad Labem vyhrálo na hřišti divizního Vilémova 6:0, přičemž dvakrát se trefil Veverka a jednou Zachariáš, Džuban, Martykán a Jablonský. Zbrojovka Brno nastoupila před sedmi sty diváky k městskému derby na stadionu divizní Sparty Brno a měla mnohem víc práce než ústecký celek, vyhrála totiž jen těsně 2:1. Šest stovek diváků se sešlo k severomoravskému derby v Havířově, kde domácí "Indiáni" podlehli 1:2 druholigové Karviné. V jejím dresu se objevila na závěrečnou čtvrthodinu hry také hvězdná posila z Baníku Ostrava René Bolf.

Nedařilo se oběma týmům, které sestoupily v uplynulé sezoně z druhé ligy. Kladno uhrálo v Praze-Kobylisích bezbrankovou remízu s divizní Admirou, ta pak postoupila po vítězství 4:2 v penaltovém rozstřelu. Hlučín prohrál 0:2 na půdě divizních Mikulovic, skórovali Přecechtěl a Holčák. Na rozdíl od Bohemians Praha další nováček druhé ligy své pohárové vystoupení zvládl. Opava totiž zvítězila v Petrovicích 1:0 gólem, jehož autorem byl litevský reprezentant Radzinevičius, který přišel v týdnu na přestup z Karviné.

O souboj s mladoboleslavským obhájcem tuzemské pohárové trofeje šlo v utkání Náchodu s Chrudimí. Hosté, kteří jsou nováčky ČFL, vyhráli snadno 4:0. Nejvyššího vítězství ale dosáhl účastník MSFL HFK Olomouc, jenž rozdrtil divizní Otrokovice na jejich stadionu 8:1. Zajímavý průběh mělo střetnutí Vyškova se Zábřehem, kde se po remíze 1:1 kopalo celkem patnáct penalt na obou stranách. Domácí divizní mužstvo nakonec zdolalo protivníka z MSFL v rozstřelu 13:12, vítěznou branku vstřelil Kollár.

Sparta si zajede do Domažlic, Slavii vyzve libeňský Meteor

Domažlice vyhrály 3:2 v Kolovči a divizní Meteor si na hřišti v Praze-Dolních Počernicích vyšlápl na třetiligový Chomutov a zdolal jej 2:1. Meteor bude hostit ve svém areálu v Libni v pohárovém zápase Slavii po téměř třiceti letech. Domažlice v uplynulém ročníku divize A dvakrát porazily svého kolovečského soupeře o jediný gól, což jim pomohlo k prvenství v soutěži, a totéž vyšlo chodskému celku i v domácím poháru. Svěřenci bývalého plzeňského trenéra Zdeňka Michálka se tak mohou těšit, že na svém stadionu přivítají Spartu.

Po Zlínu a Bohemians Praha, které vypadly již v sobotu, dnes ukončil svoji pohárovou pouť hned na začátku třetí druholigový tým Čáslav. Na půdě divizního Nového Bydžova sice vedla už 2:0, jenže pět minut před koncem Východočeši vyrovnali a penaltový rozstřel vyhráli 3:1. Hosté se trefili jen jednou ze čtyř pokusů. Nový Bydžov se ve 2. kole střetne s Kunicemi.

Druhé pohárové kolo si zahraje mimo jiné účastník I. A třídy Celtic Bořetice. Ten v souboji s divizním nováčkem Tatranem Brno-Bohunice rovněž prohrával už o dvě branky, a to ještě sedm minut před koncem, domácí ale v penaltách vydřeli postup 4:3. K utkání 2. kola přijede do vísky na Břeclavsku s pouhými čtrnácti sty obyvateli Hanácká Slavia Kroměříž, tedy semifinalista z minulého ročníku Ondrášovka Cupu.

Českomoravský fotbalový svaz
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články