Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Druhé místo v lize zůstalo Liberci, Bohemians padli

Praha – Druhé místo první fotbalové ligy zůstane po sedmém kole Liberci. Všechny týmy, které chtěly využít jeho sobotního zaváhání a předstihnout ho, neuspěly. Po sobotní prohře Jablonce v Plzni neuspěli ani Bohemians, které porazil Hradec Králové 2:0. Naopak se na oba týmy dotáhly Teplice, které vstřelily jediný gól zápasu na Žižkově. Jablonec, Bohemians i Teplice tak mají po třinácti bodech stejně jako Plzeň. Ze třetího až šestého místa potom ztrácejí jediný bod na Liberec a další čtyři na vedoucí Spartu. Zda se jejich ztráta na čelo nezvětší, se ukáže v pondělním utkání Baník – Sparta. Půjde o boj prvního a posledního týmu ligy.

Žižkov – Teplice
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Trenéři Teplic i Viktorie tvrdili po dopoledním utkání na Žižkově, že jejich týmy měly na víc. Teplický kouč Petr Rada byl přesvědčen, že mužstvo mohlo vsítit více než jeden Mahmutovičův gól, který však nakonec stačil. "Hlavně v prvním poločase jsme dvě velké šance neproměnili, což mě mrzelo," řekl. Naopak žižkovský trenér Martin Pulpit v závěru věřil ve vyrovnání. "Myslím, že jsme po remíze minimálně sahali, a to nejenom v těch závěrečných deseti minutách, kdy jsme si vypracovali dvě stoprocentní šance, které bychom měli proměnit," uvedl kouč Viktorie. Vina za neúspěch týmu podle Pulpita padá především na záložníka Igora Súkenníka.

FK Viktoria Žižkov – FK Teplice 0:1 (0:0)

Málokdo mohl očekávat, že by dosud takřka suverénní Bohemians nestačili na průměrný Hradec Králové – ale stalo se. Úvodní nudnou půlhodinu rázně ukončil hradecký Pavel Dvořák, který zaskočil unavené hosty po jedné z mála přesných přihrávek. Žádná reakce od Bohemians nepřišla. Domácí nevyužili několik dalších šancí, ale v 50. minutě překonal obranu Pražanů Filip Klapka a zvýšil vedení svého týmu. Ten nadále kontroloval hru a využíval nespočtu soupeřových chyb k dalším neúspěšným pokusům o další zvýšení svého vedení. Tlak hostů přišel až těsně před koncem a k ničemu nevedl.

FC Hradec Králové - Bohemians 1905 2:0 (1:0)

Podobný výsledek, ale jiný průběh mělo utkání Příbrami s Mladou Boleslaví. Domácí se díky dvěma gólům v prvních dvaceti minutách dostali do vedení, které se Boleslavští intenzivně pokoušeli snížit, nebo dokonce smazat. Ačkoli byli ve své snaze aktivnější než Bohemians za obdobné situace, výsledek byl stejný a Mladá Boleslav odjela ze středočeského derby bez úspěchu.

1. FK Příbram – FK Mladá Boleslav 2:0 (2:0)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články