Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Druhé místo láká, ale základ je skončit v šestce, zní před jarem z Jablonce

S cílem udržet se v elitní šestce a zabojovat o účast v evropských pohárech vstoupí do jarní části první ligy Jablonec. Severočeši figurují po podzimu na třetím místě, kde ztrácejí pouze tři body na druhou Plzeň. Před osmými Českými Budějovicemi však mají jen pětibodový náskok.

Martin Doležal z Jablonce (vpravo) oslavuje vstřelený gól
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Budeme se tam chtít udržet a jít co nejdál i v domácím poháru. Cíle musíme mít ty nejvyšší. Situace v tabulce je vyrovnaná, odstupy tam jsou malé. Ctíme kvalitu soupeřů, kteří posilovali a nedělali takové změny. Základ je samozřejmě být v první šestce," uvedl trenér Petr Rada.

"Vidina druhého místa je samozřejmě lákavá, ale základ bude skončit v elitní šestce. Je to za námi pěkně našlapané. Ale určitě je v našich silách rvát se o první šestku," dodal kapitán Tomáš Hübschman.

Severočeši v zimní přestávce na rozdíl od předchozích let udrželi téměř všechny opory - z podzimní základní sestavy odešel pouze obránce Tomáš Břečka.

"Tomáš tu hrál velkou a stabilní roli. Mít levonohého stopera, to je vždycky výhoda. Ale přišla nabídka z Turecka, oni mu splnili podmínky a on neváhal. Byl to pro nás problém, ale naštěstí se nám uzdravil Štěpánek, který sice rok nehrál, ale je to pro nás alternativa," uvedl Rada.

Zůstal útočník Martin Doležal, který se s deseti góly dělí o pozici nejlepšího střelce ligové sezony.

"Martin šel v poslední době hodně nahoru, také proto je v širším kádru reprezentace. Zklidnil se věkem, věří si a na tréninku působí jistě. Doufám, že se mu bude dál dařit. Záleží, jak ho budou spoluhráči zásobovat balony a on je bude proměňovat. Pro Jablonec je to v současnosti klíčový hráč," poznamenal Rada.

Hostování z podzimu si v Jablonci prodlouží Jan Sýkora ze Slavie. "Bojovali jsme o jeho návrat. U něj byla i varianta, že by měl jít ven, ta ale nedopadla. Byl jsem rád, že chtěl jít zpátky do Jablonce, což je pro mě hodně pozitivní. Kádr, který tu teď máme, je už natolik zkušený a široký, že bychom měli jarní zápasy zvládnout," věřil Rada.

Severočeši odehráli v přípravě sedm zápasů, z nichž pět vyhráli a dva prohráli. Soustředění na rozdíl od minulých let absolvovali ve Španělsku.

"Příprava proběhla standardně jako každý rok. Podmínky ve Španělsku byly asi o kus lepší než v Portugalsku. Navíc jsme hráli s dobrými soupeři," pochvaloval si Hübschman.

Zdroj
ČTK, fkjablonec.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články