Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Drtivý finiš přinesl alespoň bod, Plzeň remizovala s Teplicemi 2:2

Plzeň - V minulém kole dokázali v závěrečné osmiminutovce otočit duel na půdě Karviné, tentokrát smazali během téhož časového úseku dvoubrankovou ztrátu s Teplicemi. Fotbalisté plzeňské Viktorie odvrátili zásluhou přesných zásahů Hořavy s Bakošem domácí porážku a před zítřejším derby pražských "S" vedou tabulku o dva body před Slavií. 

Tomáš Hořava
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

V sestavě Plzně nastoupil poprvé od začátku slovenský záložník Chrien, který v útoku doplňoval Bakoše, zatímco reprezentant Krmenčík zůstal mezi náhradníky. Tento tah však trenérovi Pivarníkovi úplně nevyšel a úřadujícím šampionům se v ofenzivě příliš nedařilo.

Viktoria sice měla převahu a kombinovala, ale ve finální fázi to nebylo ono. Teplice naopak postupem času získávaly čím dál tím více půdu pod nohama. Aktivní obranou nutily domácí k chybám v rozehrávce a následně podnikaly velmi nebezpečné kontry.

Kolmými pasy se Severočeši dostávali do přečíslení a obránci Plzně museli několikrát zachraňovat na poslední chvíli jako Hejda, který ve skluzu odkopával přihrávku Nivalda před prázdnou branku.

Hned v úvodu druhé půle už ale hosté z brejku udeřili, a to po kuriózní situaci. Kopic přenechával rozehrávku rohového kopu Zemanovi, přitom ale ťukl do míče. Asistent rozhodčího situaci správně posoudil jako rozehrávku a pustil pozorného Kroba do protiútoku. Teplický obránce následně přihrál Červenkovi, který zblízka otevřel skóre.

V 62. minutě se červeno-modří hlasitě domáhali pokutového kopu po souboji Hubníka s Ljevakovičem. Vzápětí si vytvořili velký tlak. Obrana hostí však odolávala, i když si Šušnjar dal málem vlastní gól.

Hráči Teplic byli uzamčeni na své polovině, přesto v 82. minutě předvedli oku lahodící akci a zdvojnásobili svůj náskok. Aktivní Krob předvedl překvapivý náběh do vápna, domácí jej nezachytili a osamocený Vošahlík vstřelil svůj první ligový gól od října 2014.

Plzeň se nicméně nadechla k podobnému obratu, jako v minulém utkání v Karviné. Pomohlo jí, že chvíli po inkasování fauloval Soungole v pokutovém území Bakoše a Hořava z penalty snížil. Viktoria ucítila šanci a vrhla všechny síly do útoku. Krmenčík ještě srovnání odmítl, ale Bakoš tvrdou střelou zařídil pro mistra alespoň remízu.

22. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - FK Teplice 2:2 (0:0)

Branky: 84. Hořava z pen., 88. Bakoš - 49. Červenka, 82. Vošahlík. Rozhodčí: Julínek - Pelikán, Hájek. ŽK: Hubník, Bakoš, Krmenčík, Limberský - Jeřábek, Vondrášek, Chudý, Vošahlík. Diváci: 10.415.

Plzeň: Kozáčik - Řezník (87. Ivanschitz), Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Kopic (65. Kovařík), Chrien (46. Krmenčík), Zeman - Bakoš. Trenér: Pivarník.

Teplice: Chudý - Vondrášek (67. Vošahlík), Jeřábek, Šušnjar, Krob - Ljevakovič (77. Soungole), Kučera - Fillo, Hora, Nivaldo - Červenka (89. Vaněček). Trenér: Šmejkal.

Roman Pivarník (trenér Plzně): "První poločas jsme promrhali. Chyběl nám větší pohyb, náběhy, měli jsme lehké ztráty míče. Nevycházel nám ani represink. Ve druhé půli jsme přešli na rozestavení 4-4-2, bylo to pro nás lepší, ale dostali jsme gól z komické situace, která se na této úrovni nevidí. Když jsme soupeře tlačili, tak jsme dostali další gól. Nakonec jsme to alespoň dotáhli k remíze. Je ale škoda, že v tak důležitém utkání uděláme dvě hrubé chyby. Na tu první situaci se musím podívat v televizi. Ještě jsem se s něčím takovým nepotkal. Naštvala mě však víc neochota těch dvou hráčů (Zeman, Kopic) vracet se, zatímco Hubník makal sto metrů zpátky. Kopic se nad sebou musí zamyslet. Rozehrát to určitě nechtěl, protože takový signál nemáme. Soupeř má silný střed pole fyzicky, tak jsme tam potřebovali mít tři záložníky. Hromada má zdravotní problém, tak jsme se rozhodli pro Chriena, který zvládl dva zápasy za jednadvacítku, ale ten poločas nebyl z jeho strany takový, jak bychom si představovali. Je třeba se dostat do tempa hned a ne až ve chvíli, kdy je zle. Je škoda, že nehrajeme bez zábran už dříve."

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Po průběhu utkání jsme trochu zklamaní, ale před utkáním bychom bod brali. Gól jsme si zasloužili, pak jsme přidali druhý, ale přesvědčili jsme se, jak je proti tak dobrému soupeři těžké utkání dohrát. Bylo to podobné jako na Slavii. Tam jsme prohráli, dnes alespoň remizovali, tak příště ten závěr snad bude ještě lepší. Zatím se to učíme. Plzeň se svou kvalitou dostala do tlaku, k tomu ji hnali fanoušci a pro nás to bylo těžké. Ljevakovič si o střídání řekl, točila se mu hlava. Proto jsem na to musel reagovat. Co se týká situace před prvním gólem, tak jsem byl zrovna otočený zády a viděl jsem až, jak naši kluci běží dopředu. Takže se na to budu muset nejprve podívat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články