Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Drogbovi hrozí za výstup s rozhodčím vysoký trest

Londýn - Útočníkovi Chelsea Didieru Drogbovi hrozí vysoký disciplinární trest za to, že po středečním semifinále Ligy mistrů s Barcelonou vulgárně urážel rozhodčího Toma Henninga Övreböa a v útrobách stadionu jej prý málem fyzicky napadl. Kanonýr z Pobřeží slonoviny neunesl vypjatý závěr zápasu, ve kterém domácí fotbalisté přišli o postup do finále ve třetí minutě nastaveného času. Hráči Chelsea se cítili být výroky norského arbitra hrubě poškozeni. Vedení UEFA podle všeho Drogbovo extempore nenechá bez povšimnutí, protože všechny výstupy proti rozhodčím trestá velmi tvrdě. Hráči Chelsea se marně dožadovali odpískání minimálně tří pokutových kopů a vyřazení o to hůře nesli. "Ale já jejich emocím rozumím. Těžko si vybavuju zápas, v němž by rozhodčí podal horší výkon," prohlásil kouč Chelsea Guus Hiddink. Obránce José Bosingwa se dokonce nechal slyšet, že byl Övrebö podplacený.

Nejvíc proti sudímu brojil právě Drogba. Hned po skončení utkání Övreböa zahrnul sprškou nadávek, pak se obrátil do kamery a svůj výstup doplnil další sérií gest. Někteří členové realizačního týmu Chelsea a ochranka pak Drogbu, který po zápase ještě obdržel za své chování žlutou kartu, dokonce museli držet, aby Övreböa neudeřil. 

K inzultaci málem došlo uvnitř stadionu, když se Drogba s rozhodčím potkali v tunelu před šatnami. "Vypadal jako blázen, bez jakékoli sebekontroly. Přišel k rozhodčímu a z několika centimetrů na něj pořád řval, že je zasr... sr... bez respektu, který si něco podobného nemůže dovolovat," popsal dění uvnitř stadionu nejmenovaný svědek v deníku The Sun. "Övrebö vypadal dost vystrašeně, ale nereagoval jediným slovem. Drogba u něj byl strašně blízko, i když se ho nedotkl ani prstem," uvedl zdroj listu. 

Podle něj se k Drogbovi vzápětí přidal i záložník Michael Ballack, který na Övreböa "vystartoval" už na hřišti poté, co těsně před koncem Nor neodpískal penaltu za ruku jednoho z barcelonských hráčů. Övrebö nakonec z tunelu od Drogby a Ballacka utekl zpět na hrací plochu, kde se prý cítil v doprovodu ochranky bezpečněji. 

Pár okamžiků předtím na hřišti na slavící hráče Barcelony domácí fanoušci začali házet vlajky a různé předměty, za což Chelsea také může čelit disciplinárnímu řízení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články