Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Drogba výjimku nedostal. Chelsea může posílit až v lednu

Curych - Didier Drogba se do Premier League letos nevrátí. Od asociace FIFA nedostal výjimku na přestup mimo vyhrazené období a na návrat do nejvyšší anglické ligy může pomýšlet až se začátkem ledního přestupového okna od 1. ledna 2013.

Čtyřiatřicetiletý Drogba v květnu završil osmileté působení v Chelsea triumfem v Lize mistrů a upsal se čínskému celku Šanghaj Šen-chua, kde měl vydělávat až 200 tisíc liber týdně. Po boku svého spoluhráče z Chelsea Nicolase Anelky v Číně odehrál celkem 11 zápasů a vstřelil 8 gólů.

Čínská sezona však pro útočníka Pobřeží slonoviny skončila, a aby se udržel ve formě pro mistrovství Afriky začínající v polovině ledna, chtěl se co nejdříve dohodnout na jiném angažmá. Tím mohl být jeho návrat do londýnského klubu, který se potýká s problémy v útočné fázi.

FIFA v minulosti stejnou žádost zamítla i jiným světovým hvězdám, jako jsou David Beckham, Thierry Henry či Landon Donovan. Také oni si museli po konci sezony v zámořské MLS na případné hostování počkat až do Nového roku.

Video: Všechny Drogbovy góly za Šen-chua Šanghaj

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články