Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Drogba si v Galatasarayi vydělá za rok a půl 150 milionů

Istanbul - Útočník Didier Drogba bude po návratu z Šanghaje do Evropy hrát za Galatasaray Istanbul. Vedení tureckého klubu, kde působí i čeští fotbalisté Tomáš Ujfaluši s Milanem Barošem, oznámilo, že se s čtyřiatřicetiletým hráčem domluvilo na smlouvě na rok a půl. V příštích osmnácti měsících si tak vydělá 6 milionů eur (zhruba 150 milionů korun).

Didier Drogba
zdroj: Sipa Press autor: GUY JEFFROY

"Ráno jsme začali jednat a večer jsme přestup dokončili," uvedl v prohlášení prezident Galatasaraye Ünal Aysal. "Mluvil jsem s Drogbou a měl velkou radost, že jde do klubu, jako je Galatasaray. Také chtěl mluvit s trenérem Fatihem Terimem," dodal funkcionář.

Podle tureckých médií si reprezentant Pobřeží slonoviny vydělá ve zbytku sezony dva miliony eur (přes 51 milionů korun), v následujícím ročníku bude jeho plat dvojnásobný. Drogba, který v Číně údajně bral 230 tisíc eur týdně, si prý také přijde na startovné 15 tisíc eur za zápas.

"Možnost hrát za takový klub se nedala odmítnout. Těším se, že si znovu zahraji Ligu mistrů proti nejlepším evropským týmům," uvedl Drogba, který je s reprezentací na mistrovství Afriky v JAR. Ligu mistrů vyhrál loni s Chelsea, s Galatasarayem ho čeká v únoru osmifinále proti Schalke 04.

Pro Galatasaray je Drogba už druhou velkou posilou poté, co nedávno z Interu Milán přišel nizozemský záložník Wesley Sneijder. Odejít by naopak mohl někdejší český reprezentant Baroš, který má smlouvu do konce sezony, v tomto ročníku ale za klub ještě nenastoupil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články