Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Drogba: Kdyby Chelsea nevyhrála Ligu mistrů, zůstal bych

Londýn - Fotbalista Didier Drogba přiznal, že by zůstal v Chelsea, pokud by s ní v sobotu v Mnichově nevyhrál poprvé v historii Ligu mistrů. Čtyřiatřicetiletý útočník, který už v úterý oficiálně oznámil svůj odchod z londýnského klubu, prý po osmi letech potřebuje novou výzvu.

Vítězství v nejprestižnější evropské klubové soutěži bylo pro spoluhráče brankáře Petra Čecha splněním poslední nedokončené mise. "Teď už jsem tady dokázal všechno. Měl jsem štěstí, že jsem dal mnoho branek v pohárových finále, a přestože je to fantastický pocit, tak potřebuji novou výzvu," uvedl reprezentant Pobřeží slonoviny na oficiálním webu Chelsea.

Jeden z hrdinů finále na stadionu Bayernu nejprve dvě minuty před koncem druhé půle vyrovnal na 1:1 a v rozstřelu proměnil rozhodující penaltu. O triumfu v Lize mistrů prý snil od osmnácti let a stále nevěří tomu, že se ho dočkal. "Připadám si jako ve filmu. Ještě dnes bych chtěl být na mnichovském stadionu a slavit s fanoušky. Bylo to příliš rychlé, radši bych tam zůstal déle," litoval rodák z Abidžanu, který v modrém dresu nastřílel v 341 utkáních 157 gólů.

Didier Drogba:

"Jednoduše po osmi letech nastal čas. Když rok od roku bojujete o něco tak velkého, jako je Liga mistrů, a pak to konečně dostanete, tak se přirozeně zeptáte, co bude dál."

Odmítl, že by odcházel kvůli neshodám s vedením "Blues" ohledně prodloužení kontraktu. "Moje rozhodnutí nebylo ovlivněno tím, co mi klub nabídl nebo nenabídl. Já i moje rodina jsme tady byli vždycky šťastní a nebyla to otázka peněz. Mohl jsem zůstat tak dlouho, dokud bych měl adekvátní výkonnost a dokud by mě klub chtěl. Nebylo to tak, že by už o mě nebyl zájem. Je to moje rozhodnutí, které jsme společně probrali a všichni ho pochopili," přiblížil.

Jeho volbu prý respektoval také majitel londýnského klubu Roman Abramovič, jemuž Drogba vyjádřil velký vděk. "Je to velmi dobrý člověk a dal mi všechno. Možnost poskytnout své rodině jistý komfort a prostředí je vzhledem k mému původu fantastická. Jako dítě jsem takové věci neměl a teď z nich mohou těžit všichni moji blízcí. Možná to (Abramovič) neví, ale pomohl mnoha lidem," vyzdvihl bývalý hráč Le Mans, Guingampu a Marseille.

Jiný anglický klub než Chelsea nepřipadá v úvahu

Své další angažmá neprozradil, ale nejvíce se spekuluje o čínském klubu Šanghaj Šen-chua, kde už působí v roli hrajícího trenéra Drogbův bývalý spoluhráč Nicolas Anelka. Jisté je, že 189 centimetrů vysoký kanonýr nebude pokračovat v jiném týmu z anglické ligy. "Na to jsem příliš oddaný Chelsea. Moje krev je modrá a to se nikdy nezmění," uvedl pětaosmdesátinásobný reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články