Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Drobný jubilejní zápas "oslavil" červenou kartou, Hertha i s Daridou prohrála

Berlín – Byl to jeho jubilejní 200. zápas v německé lize, Jaroslav Drobný na něj ale v dobrém vzpomínat nebude. Brankář Brém v utkání proti Dortmundu vydržel na hřišti pouze 39 minut, než ho po šlapáku na Marca Reuse sudí vyloučil. Borussia přesilovku dokázala využít a zvítězila 2:1. V prvním jarním kole zvítězil i vedoucí Bayern, který díky gólu v nastavení Roberta Lewandowského zvítězil na půdě Freiburgu rovněž 2:1. Tři body má i druhé Lipsko po triumfu 3:0 nad Frankfurtem. Herthy Berlín začala jaro porážkou 1:3 na hřišti Leverkusenu.

Brankář Brém Jaroslav Drobný fauluje unikajícího Marca Reuse z Dortmundu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Drobného nejprve v páté minutě překonal po úniku a povedené kličce André Schürrle. Ve 39. minutě pak domácí obraně utekl také Marco Reus, kterého zkušený gólman před pokutovým územím srazil nohou a dostal červenou kartu.

Ve druhém poločase sice dokázal vyrovnat Fin Bartels, jenže Lukasz Piszczek v 71. minutě rozhodl o vítězství Borussie a jejím posunu na čtvrté místo. Pouze na lavičce patnáctých Brém zůstal reprezentační obránce Theo Gebre Selassie.

Další český bek Pavel Kadeřábek kvůli zranění lýtka chyběl v sestavě Hoffenheimu při výhře 2:0 v Augsburgu. Za domácí odehrál úvodních 74 minut záložník Jan Morávek, který ve čtvrtek prodloužil s klubem smlouvu.

Hoffenheim v neúplné tabulce poskočil na třetí pozici a dál zůstává jediným neporaženým celkem v pěti elitních ligách v této sezoně. Ve druhém poločase za hosty skórovali Sandro Wagner a střídající Andrej Kramarič.

Finský gólman Frankfurtu Lukáš Hrádecký byl už ve třetí minutě vyloučen za hru rukou mimo šestnáctku. Již za tři minuty přesilovku využil Marvin Compper a těsně před pauzou zvýšil Timo Werner. Jasné vítězství Lipska stvrdil v 67. minutě vlastním zásahem Jesús Vallejo.

Kanonýr Robert Lewandowski vystřelil Bayernu Mnichov dvěma góly úspěšný vstup do jarní části. Obhájce ve Freiburgu zvítězil, i když od 4. minuty prohrával. Bayern v mrazivém počasí bodoval v bundeslize naplno pošesté za sebou a stal se podvaadvacáté půlmistrem.

Je nám líto, video expirovalo.
Lewandowski zajistil Bayernu výhru v nastavení

Na rychlou trefu Jannika Haberera odpověděl polský útočník v 35. minutě 134. brankou v soutěži, kterou se na druhém místě historické tabulky zahraničních střelců odpoutal od někdejší opory Bayernu Brazilce Elbera. Před Lewandowským už je pouze Peruánec Claudio Pizarro se 190 brankami.

V první minutě nastavení si pak polský reprezentant ve vápně mezi obránci zpracoval na prsou centr Francka Ribéryho a čtrnáctým gólem v sezoně rozhodl o výhře favorita. Na nejlepšího střelce tohoto ročníku soutěže Pierra-Emericka Aubameyanga z Dortmundu ztrácí dva zásahy.

Hertha je po prohře s Leverkusenem pátá

Fotbalisté Herhy Berlín si připsali už třetí prohru z posledních čtyř zápasů a přišli o třetí místo v tabulce. Propadli se na pátou příčku, Leverkusen naopak poskočil na osmé místo. Reprezentant Vladimír Darida odehrál za Herthu 82 minut.

Leverkusen se ujal vedení šťastným gólem Omera Topraka, následně zvýšil Hakan Calhanoglu z penalty. Valentin Stocker sice ještě do poločasu snížil, ale po změně stran Hertha propásla šanci na vyrovnání. Tu největší měl Vedad Ibiševič, kterého skvěle vychytal brankář Bernd Leno. V závěru výhru domácích zpečetil druhým zásahem Calhanoglu.

Německá fotbalová liga - 17. kolo:

Freiburg - Bayern Mnichov 1:2 (4. Haberer - 35. a 90.+1 Lewandowski), Augsburg - Hoffenheim 0:2 (47. Wagner, 64. Kramarič), Brémy - Dortmund 1:2 (59. Bartels - 5. Schürrle, 76. Piszczek), Darmstadt - Mönchengladbach 0:0, Schalke - Ingolstadt 1:0 (90. Burgstaller), Wolfsburg - Hamburk 1:0 (82. Gómez), Lipsko - Eintracht Frankfurt 3:0 (6. Compper, 45.+4 Werner, 67. vlastní Vallejo), Leverkusen - Hertha Berlín 3:1 (36. z pen. a 88. Calhanoglu, 12. Toprak - 44. Stocker).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články