Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Drobný čelí kritice za výkony v bundeslize

Berlín – Na brankáře bundesligového Hamburku Jaroslava Drobného se snáší kritika za jeho chyby v dosavadních zápasech německé nejvyšší soutěže, v níž se ambiciózní klub ze severu země krčí na posledním místě s jediným bodem a s nejvyšším počtem inkasovaných branek. Trenér i sportovní manažer fotbalistů Hamburku však za českým gólmanem, který by mohl v sobotním kvalifikačním zápasu ve Skotsku nahradit zraněnou reprezentační jedničku Petra Čecha, nadále stojí.

Jaroslav Drobný
zdroj: EPA autor: Jonas Guettler

Jednatřicetiletý odchovanec českobudějovického fotbalu se stal v HSV brankářem číslo jedna před letošní sezonou. V dosavadních čtyřech ligových duelech ale za svá záda pustil už 14 střel, přičemž jeho chyba připravila hamburský tým o vítězství v prvním domácím zápase s Herthou Berlín, který skončil 2:2. V posledním střetnutí s Kolínem nad Rýnem pak kvůli jeho zaváhání přišel Hamburk o remízu a prohrál 3:4.

"Co bych měl říkat. Znovu jsem udělal chybu a my jsme prohráli zápas. Bolí to," citoval Drobného deník Hamburger Morgenpost, který ho z brankáře překřtil na "mineláře". List Die Welt ho zase nazval "králem chyb", který se "pro HSV stává stále větším problémem". Nejčtenější německý nedělník Bild am Sonntag svůj příspěvek o posledním duelu Hamburku nazval bez servítků "Drobný to zpackal".

"Drobo udělal chyby, ale kvůli tomu nemáme hned problém s brankářem," reagoval na kritiku českého gólmana trenér Hamburku Michael Oenning. "Chtěl jednoduše příliš moc," dodal kouč, který zatím neuvažuje, že by Drobného posadil na lavičku, kde strávil většinu minulého ročníku. "On to ustojí," je přesvědčen Oenning, o jehož budoucnosti se po nevydařeném startu do sezony také spekuluje.

Za Drobného se postavil i sportovní šéf HSV Frank Arnesen. "Po zápase se necítil dobře. Hráči i my ho musíme nyní podpořit. On to zvládne. Je to dobrý kluk s dobrým charakterem," uvedl klubový manažer. "Má dost zkušeností a musí se s tím vyrovnat," doplnil Drobného krajan a spoluhráč David Jarolím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články